Gouwe Ouwe

Roy is in Losser een begrip. Al ruim 14 jaar lang staat hij aan het roer van zijn Zuivelhoeve winkel. Zijn winkel is elke dag een feestje om te bezoeken. Niet alleen om zijn kaas, maar ook om wie hij is, met zijn humor en plezier in het vak. We zijn benieuwd of één van onze meest ervaren kaasboeren een tip heeft voor de aankomende decembermaand.

Gouwe Ouwe

‘Ja zeker heb ik een goede tip! Sinds een tijdje verkopen wij onze eigen kaas Hoeve Goud. Een mooie kaas met een bijzondere rijping. Zelf ben ik gek op Hoeve Goud Robuust & Romig, een kaas om echt van te genieten. Deze kaas heeft ruimschoots de tijd gekregen om rustig te rijpen op vurenhouten planken en heeft een karakteristieke en intens kostelijke smaak! Kenmerkend is ook zijn pikante nasmaak waarbij het opvalt dat ook na ruim een jaar rijping Hoeve Goud zijn kenmerkende puurheid en romigheid behoudt’, vertelt Roy.

‘Ik schenk er zelf graag een mooi glas wijn bij, zoals bijvoorbeeld de Château Vignol Bordeaux gemaakt van de Merlot en Cabernet Sauvignon druif. De wijn is deels op staal en deels op eiken opgevoed. Daardoor is deze klassieke Bordeaux wat steviger in structuur met in de neus vers rood fruit en wat kruidigheid. Ook in de smaak fruitig, met lichte tannines en een pittige afdronk. Maak er een feest van deze komende feestdagen en proost op het nieuwe jaar!’.