Goud van eigen bodem

Bijzondere kazen, met een bijzondere smaak. Ze zien er beeldig uit en zo smaken ze ook. Hieronder lees je over de achtergrond van deze kazen van eigen bodem.

Goud van eigen bodem

Double Dutch

Een specialiteit van Hans Boot van Meester-Affineurs®. Een romig laagje koemelkkaas van het MRIJ (Maas- Rijn-IJssel) ras en een zachte laag Saanen geitenkaas, gescheiden door een subtiel aslaagje van druivenbladeren. De smaak van de kaas wordt versterkt door het aslaagje en zorgt voor een extra bite. De koeien en de geiten grazen in de Gelderse Vallei. De romige koekaas en de zachte geitenkaas zorgen voor een verrassende combinatie met verfijnde smaak.

 

Boeren Goudse Oplegkaas

Gemaakt van rauwe melk afkomstig van eigen koeien die de hele zomer in de wei grazen. De kaas wordt gemaakt
bij de familie Captein en familie van der Poel. Herkenbaar aan deze kaas is zijn karakteristieke vorm: een geel wiel dat
met zijn riante gewicht van wel 20 kilo geschikt is om lang te rijpen. De kaas is minimaal 1,5 jaar gerijpt om zo zijn rijke, volle smaak te ontwikkelen. Door het gebruik van houten vaten met daarin linnen doeken is de kaas ongekend smeuïg.

 

Oudwijker Lazuli 

De kaasmakers Rutger en Marieke gingen in de leer bij een gerenommeerde kaasmaker in Italië. Hier ontstond de receptuur voor deze Nederlandse kaas welke wordt bereid op de traditionele Italiaanse wijze, zoals de Gorgonzola Piccante wordt gemaakt. Mooie zachte structuur, licht kruimelig met tonen van hout en paddenstoelen. Met roots uit Italië en liefde uit Nederland, een genot op elke plank.