Gevulde courgette bloemen

4 25 minuten

De lente associëren we snel met bloemen. Logisch ook: want het is 1 van de highlights en maakt het landschap gelijk rijker. Wat weinig mensen weten, is dat bloemen ook heel lekker kunnen zijn. Benieuwd? Ontdek het heerlijke recept hieronder.

Gevulde courgette bloemen

Ingrediënten

  • 12 courgettebloemen
  • 170 g ricotta
  • 100 g Gorgonzola Dolce
  • 40 g Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 50 g Gegrilde achterham (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 ei
  • paneermeel & zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de courgettebloemen schoon door voorzichtig de stamper te verwijder uit de bloem.

2. Bereid de vulling van de bloem door de ricotta, de Gorgonzola Dolce, het ei en de ham goed door elkaar te mengen.

3. Vul de courgettebloemen voorzichtig met deze vulling en verdeel de courgettebloemen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de  courgette bloemen met wat olijfolie en bestrooi met paneermeel en de Parmigiano Reggiano D.O.P.

4. Bak de gevulde courgettebloemen voor ongeveer 15 minuten af in de oven.