Gegratineerde oesters met Hollandaise & Parmigiano Reggiano

4 25

Fishy ways of cheese.

Gegratineerde oesters met Hollandaise & Parmigiano Reggiano

Ingrediënten

  • 8 stuks Oesters no. 3
  • 50 g Parmiggiano Reggiano geraspt
  • 100 g boter
  • 200 ml Zh. witte wijn
  • 50 g eigeel
  • 1 blaadje laurier
  • 5 peperkorrels
  • 5 korianderkorrels
  • Zout & peper

Bereiding:
1. Verwarm de grill op de hoogste stand.
2. Open de oesters, kijk of er gruis in de schelp bevindt en giet het zeewater af. Leg de oesters op een ovenschaal.
3. Doe de witte wijn, laurier, peperkorrels en korianderkorrels in een pan en kook deze in tot 1/3. Dit heet een castric. Smelt daarna de boter op heel laag vuur in een apart pannetje.
4. Zeef de castric en voeg hier al kloppend au bain-marie het eigeel aan toe. Klop deze totdat het geheel rond de 50 graden is. Haal het van het vuur af, voeg de gesmolten boter toe en klop het tot het geheel is afgekoeld. Maak op smaak met zout en peper.
5. Leg een eetlepel saus op elke oester en bedek het met de geraspte Parmiggiano Reggiano. Gratineer onder de grill totdat het goudbruin kleurt.

Nieuwsbrief