Fondue vs Gourmet

De laatste drie maanden van het jaar gaan al in. Tijd om alle fondues & gourmetsets weer eens uit de kast te halen! Inspiratie nodig? Hierbij enkele heerlijke recepten.

Fondue vs Gourmet

Fondue

Eigenlijk is er niks zo eenvoudig als het maken van homemade kaasfondue. Voor 4 personen gebruik je ongeveer 150-200 gram geraspte kaas per persoon. Voor de klassieke Zwitserse kaasfondue gebruik je Emmentaler & Le Gruyère.

  1. Met een half teentje knoflook, wrijf je de pan in waarna je 250 ml droge witte wijn tegen de kook aan brengt.
  2. Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe.
  3. Roer tot de kaas net gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten.
  4. Voeg naar wens een Maïzena- of aardappelzetmeelpapje toe van 1,5 eetlepel gemengd met Kirsch (of water).
  5. Voor wat meer spanning en sensatie, voeg een lekkere pittige blauwader kaas toe of vraag jouw kaasspecialist voor andere kazen die je in de kaasfondue kunt gebruiken. Want er is niks zo leuk en lekker om hiermee te variëren!

Gourmet

Wij als Nederlanders gourmetten er op los tijdens de feestdagen. Wist je dat je met kaas ontzettend leuke gourmet creaties kan maken? Ga voor gekookte spruitjes en top het af met morbier kaas. Of verwen jezelf met een combinatie van geitenkaas, courgette, honing en pijnboompitten.

Houd je van meer pit? Laat Roquefort Papillon smelten over kastanje champignons met uitgebakken spekjes.

Of ben je meer in voor een klassieker? Smelt een plak Zwitserse Raclette kaas over gekookte krieltjes en top het af met gesneden Chorizo voor een mediterraans tintje!

Inbegrepen producten