De laatste drie maanden van het jaar gaan al in. Tijd om alle fondues & gourmetsets weer eens uit de kast te halen! Inspiratie nodig? Hierbij enkele heerlijke recepten.
Eigenlijk is er niks zo eenvoudig als het maken van homemade kaasfondue. Voor 4 personen gebruik je ongeveer 150-200 gram geraspte kaas per persoon. Voor de klassieke Zwitserse kaasfondue gebruik je Emmentaler & Le Gruyère.
Wij als Nederlanders gourmetten er op los tijdens de feestdagen. Wist je dat je met kaas ontzettend leuke gourmet creaties kan maken? Ga voor gekookte spruitjes en top het af met morbier kaas. Of verwen jezelf met een combinatie van geitenkaas, courgette, honing en pijnboompitten.
Houd je van meer pit? Laat Roquefort Papillon smelten over kastanje champignons met uitgebakken spekjes.
Of ben je meer in voor een klassieker? Smelt een plak Zwitserse Raclette kaas over gekookte krieltjes en top het af met gesneden Chorizo voor een mediterraans tintje!