Fondue Vacherin Fribourgeois AOP

4 25

De 100 % Vacherin Fribourgeois AOP fondue wordt lauw gegeten, met aardappelen en brood. Omdat deze fondue met water wordt bereid, kun je optimaal genieten van de smaak en aroma’s van de Vacherin Fribourgeois AOP.

Fondue Vacherin Fribourgeois AOP

Ingrediënten

  • 400 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
  • 1 el + 1 el maïzena
  • 400 g Vacherin Fribourgeois AOP Rustic, geraspt
  • 1 teentje knoflook, in tweeën
  • 2,5 tot 3 dl water
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • zout, peper
  • Oud brood, in blokjes gesneden
  • Kleine aardappelen, gestoomd
  • Champignons
  • Broccoli, licht geblancheerd
  • Bloemkool, licht geblancheerd

1. Meng de Vacherin Fribourgeois AOP in een kom met 1 el maïzena. Meng in een andere andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP Rustic met de resterende maïzena. Meng vervolgens de twee kazen. Zet opzij.

2. Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Verwarm het water op heel laag vuur. Het water mag niet koken. Voeg op laag vuur de kaas handje voor handje toe onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de kaas is gesmolten en het mengsel homogeen is (ongeveer 15 tot 18 minuten). Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens de kirsch (en/of het citroensap) toe.

3. Vervang het brandertje van het fonduestel door kaarsjes en steek deze aan. De vlam moet zwak zijn omdat de temperatuur van de fondue maximaal 50 °C mag bereiken. Vul een schaal met brood. Serveer er aardappeltjes, champignons, broccoli en bloemkoolroosjes bij. Prik een stukje aan het einde van een fonduevork en dip in de kaas.

Enjoy!

Nieuwsbrief