Fondue met drie kazen

4 18

Geniet van een heerlijke eigengemaakte kaasfondue met drie soorten Zwitserse kazen. Lekker met brood en gedroogde vleeswaren om te dippen. Dat wordt echt genieten!

Fondue met drie kazen

Ingrediënten

  • 200 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
  • 200 gr Le Gruyère d'Alpage AOP, geraspt
  • 1 el + 1 el maïzena
  • 400 g Vacherin Fribourgeois, geraspt
  • 1 teentje knoflook, in tweeën
  • 2,5 tot 3 dl droge witte wijn
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 el kirsch
  • 1 scheutje citroensap
  • zout, peper
  • 600 g oud brood, in blokjes gesneden
  • Assortiment gedroogde vleeswaren (Zwarte Woudham, spek,etc.)
  1. Meng in een kom de Gruyère AOP Classic en de Gruyère d’Alpage AOP met 1 el maïzena. Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met het resterende zetmeel. Meng vervolgens de drie kazen. Zet opzij.
  2. Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Verwarm de witte wijn. Verlaag het vuur voordat het kookpunt is bereikt. Voeg op middelhoog vuur de kaas handje voor handje toe onder voortdurend roeren met een houten lepel tot de kaas is gesmolten en het mengsel homogeen is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens de kirsch en/of het citroensap toe.
  3. Ontsteek het brandertje van het fonduestel. De vlam moet zwak zijn omdat de fondue het kookpunt niet mag bereiken. Plaats de pan op de brander. Vul een mandje met het brood en doe er de gedroogde vleeswaren bij. Prik een blokje brood op de fonduevork en dip in de fondue.

Enjoy!

Nieuwsbrief