Flammkuchen

2 30 minuten

Wanneer je na de kerstdagen de koelkast open, vind je altijd wel een stukje kaas, olijven of ham dat niet is opgegaan tijdens de borrel of kerstdiner. Wij hebben de oplossing voor al het lekkers dat is overgebleven! Op ‘3e kerstdag’ geniet je van lekkere flammkuchen.

Een echte traditie op de kerstmarkten maak je nu in een handomdraai! Het deeg voor flammkuchen koop je tegenwoordig al kant en klaar. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je hiervoor een plekje in de koelkast bewaart, evenals crème fraîche. Je kunt hier eindeloos mee variëren.

Flammkuchen

Ingrediënten

  • 1 rol vers flammkuchendeeg
  • 1/2 beker crème fraîche
  • 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 100 gr Gorgonzola Dolce
  • 60 gr Prosciutto
  • 60 gr Le Gruyère kaas geraspt
  • 80 gr gesneden zwarte olijven
  • Italiaanse kruiden

Smeer de flammkuchen in met de creme fraîche. Verdeel hierover de Gorgonzola in stukjes, de gesneden uienringen, prosciutto en de zwarte olijven. Strooi hierover de geraspte Le Gruyère kaas en gedroogde Italiaanse kruiden voor extra smaak. Bak het 15-20 min af op 220 graden.