Flammkuchen

4 25

Deze overheerlijke flammkuchen maak je in een handomdraai. Een heerlijke traktatie tijdens Pasen.

Flammkuchen

Ingrediënten

  • 1 rol vers flammkuchendeeg (Tante Fanny) of 4 flammkuchen à 90 gram
  • 150 gr crème fraîche
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 100-150 gr gerookte spekjes
  • 200 gr Gorgonzola Dolce
  • 1/2 courgette in flinterdunne plakjes
  • 2 lente uitjes

1.Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit op de bakplaat en smeer deze in met crème fraîche. Houd 1 cm rondom bij de rand vrij.

2.Verdeel de courgette schijfjes over de flammkuchen en daarna de gorgonzola dolce, de uienringen en spekjes.

3.Bak de flammkuchen in 15-20 min. krokant af in de oven. Verdeel daarna de lente uitjes over het gerecht met evt. een beetje peper.

Enjoy!

Nieuwsbrief