Epoisses dans le pain | Warme kaas in een brood

2-4 30 min

Je ziet het steeds vaker voorbij komen, een brood gevuld met gesmolten kaas. Wij kunnen natuurlijk niet achter blijven en hebben hierop onze eigen variant gemaakt. Onmisbaar tijdens de feestdagen! Bekijk hier het recept.

Epoisses dans le pain | Warme kaas in een brood

Ingrediënten

  • 1 middelgroot rond brood, wit of bruin
  • 1 Epoisses Gaudry
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • Zh. Olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van het brod en bewaar het ‘kapje’.
  2. Leg de Epoisses Gaugry zonder verpakking in het brood. Snijd rondom de kaas in het brood, haar de kaas er weer uit en pluk het binnenste deel van het brood eruit. Leg daarin de kaas weer terug in het brood.
  3. Snijd een ruitjesvorm in de Epoisses Gaugry en besprenkel een deel van de tijm over de kaas. Snijd reepjes van het ‘kapje’ van het brood en besprenkel met olijfolie en tijm. Breng ook de buitenkant van het brood op smaak met olijfolie en tijm.
  4. Plaats zowat het hele brood als de reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15-20 minuten totdat het brood goudbruin is en de kaas zacht gesmolten.
  5. Dip met de krokante reepjes brood in de gesmolten Epoisses Gaugry en breek eventueel extra brood af van de korst.

Enjoy!

Nieuwsbrief