Kaastaarten: dé nieuwste bruiloft trend

De taart aansnijden als kaasliefhebber was nog nooit zo lekker! De laatste jaren krijgen wij steeds vaker de vraag van stellen om een heuse kaastaart aan te bieden voor een bruiloft: origineel, lekker en een echte eyecatcher. Dé perfecte “cheese-cake” voor een bruiloft met een provençaals teintje.

Kaastaarten: dé nieuwste bruiloft trend

De smaken

Dit prachtige meesterwerk is samengesteld door verschillende soorten kazen. Voor een mooie kortst en een volledige smaakbeleving zijn de meeste kazen minstens een jaar oud. De gekozen kazen zijn vaak gebaseerd op de verschillende smaakvoorkeuren van de gasten. De standaard is vaak 4 tot 5 verschillende soorten kaas: van buitenlands tot binnenlands en van zoet tot pittig. Om voor iedereen een lekkere kaas te hebben, is het scala aan kazen breed. Hou er rekening mee dat er ongeveer 70 tot 100 gram kaas per persoon wordt gegeten.

De look

Kazen hebben niet vaak een uitgesproken kleur. De zachte kleuren van de kaas geven zo een mooie mogelijkheid om met bloemen en vruchten te knallen. Deze contrasterende kleuren bij elkaar zorgen voor een opvallende taart op tafel.
Om het geheel af te maken wordt er vaak een gehele charcuterie-table bijgezet, oftewel een lekkere “snaai-tafel” met verschillende vleeswaren, toastjes, dipjes, tapas en andere vruchten. Hierdoor zijn de gekste combinaties te maken.

Onze favorieten

Om je alvast wat inspiratie te geven, hebben onze kaasliefhebbers al hun favoriete kaastaarten voor jou samengesteld.

Taart 1

  • La Fourrière of Langrès
  • Fermier AOP
  • Camembert de Normandie AOP 250 g
  • Le Marcaire
  • Tomme des Prairies du Fouzon
  • Blue Stilton

Taart 2

Ben je benieuwd geworden? Hartstikke leuk!
Wij helpen je graag. Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Bruilofttaart

Naam(Vereist)
Toestemming(Vereist)