De favorieten van…

Wij vroegen onze kaasspecialisten naar hun favoriete kazen voor op de kaasplank. De keuze aan diverse kaassoorten is reuze en daarom helpen we je graag met een aantal mooie suggesties. Leuk, voor als je een nieuwe kaas wilt proberen, waar je normaal gesproken niet voor zou kiezen. Deze selectie van de specialist is verfijnd van smaak en zeer divers, zodat je voor ieder wat wils kan serveren.

De favorieten van…

Zoveel smaken, zoveel variatie

Valerie, Zuivelhoeve Zutphen

Boerenkaas Belegen van boer Snoek.
Deze kaas is 5 maanden gerijpt waardoor hij een lekkere volle en pittige smaak heeft.

Camembert Gaslonde
De camembert gaslonde is een rauwmelkse camembert gemaakt volgens  een traditioneel recept. De camembert rijpt in ongeveer 3 weken waarin hij een romige en pikante smaak ontwikkelt.

Chimay Poteaupré
De Chimay Poteaupré is een trappistenkaas uit België gemaakt in de abdij van Scourmont. De Chimay Poteaupré is lekker smeuïge en zacht van structuur met een pittige nasmaak.

La Tur Alta Langa
De La Tur Alta Langa is een romige en milde triple crème kaas. Wat deze kaas zo bijzonder maakt, is dat hij bereid wordt van de melk van geiten, schapen en koeien.

Cremino Erborinato al Tartufo
De Cremino Erborinato al Tartufo is een Sardijnse kaas uit pure, volle schapenmelk.  Deze kaas is extra lekker doordat hij rijkelijk is geïnjecteerd met zwarte truffel.

 

Voor de échte kaasfanaat

Steven, Zuivelhoeve Harderwijk

La Bouygette
De La Bouygette is een geitenkaasje uit Frankrijk die romig en mild van smaak is. Hij heeft zijn unieke smaak te danken aan de wijze waarop hij is bereid van rauwe geitenmelk. Het fijne aan deze kaas is dat hij veelzijdig te gebruiken is. Hij past perfect op een borrelplank met een goede droge witte wijn, maar ook is hij heerlijk om te verwerken in salades of warme gerechten.

Brie de Meaux AOP
De Brie de Meaux is een traditionele variant op de welbekende roombrie. Wat deze kaas zo bijzonder maakt is de bereiding met rauwe melk, waardoor hij een pikante en robuuste smaak heeft. De Brie de Meaux wordt traditioneel gerijpt op stromatten, dit zie je ook terug in de textuur van de korst.

Pecorino Moliterno al Tartufo
De Pecorino Moliterno al Tartufo is een heerlijke schapenkaas met aderen van echte zwarte truffel. Hierdoor heeft deze kaas een bijzonder volle, rijke en pikante smaak. Doordat de Pecorino, net als de overige varianten, op authentieke wijze bereid en gewassen wordt in zeewater heeft hij een herkenbare, ziltige en pittige smaak.

Munster Marikel
De Munster Marikel is een rode korst kaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Hij wordt elke 2 dagen gewassen in een pekeloplossing waardoor er een mooie, zachte rode korst ontstaat. De Munster Marikel ruikt sterk en  is zoet-hartig en kruidig pittig van smaak.

Roquefort Papillon
De Roquefort Papillon wordt ook wel ‘De koning onder blauwaderkazen’ genoemd en rijpt in de natuurlijke grot van Combalou. Deze kaas is bereid met rauwe schapenmelk en is zacht van structuur met een pittige smaak. Erg lekker in combinatie met een rode port.

Net even wat anders

Roos, Zuivelhoeve by kaashuis Tromp Buitenveldert & Maasstraat Amsterdam

Le Brebiou
De Brebiou is een Zuid-Franse kaas bereid van pure volle schapenmelk. De Brebiou kenmerkt zich door de zachte zuivel en de verfijnde, flinterdunne eetbare korst die hem zijn unieke smaak geeft. Hij past goed op de borrelplank maar ook heerlijk in de salade.

Chaource AOP
De Chaource AOP is een witschimmelkaasje uit de Champagne-Ardennen en de Bourgogne. De Chaource AOP is een stevige, heerlijke fijne en smeltende kaas met zachte, frisse en fruitige smaken met aroma’s van room en verse champignons. Een perfecte toevoeging voor op de borrelplank bij een goede wijn of een flesje bier.

Vacherin Fribourgeois AOP

De Vacherin Fribourgeois AOP is een subtiele reflectie van het palet aan aroma’s wat je terugvindt aan de voet van de Alpen van Freiburg. Deze kaas heeft een onderscheidend karakter met zijn krachtige, maar toch romige smaak. Ook erg lekker om te smelten in kaasfondue met Le Gruyère.

Époisses Berthaut AOP
De Époisses Berthaut AOP is een Franse lepelkaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en is pittig van smaak. Doordat deze kaas wordt gewassen met een mengsel van pekelwater en Marc de Bourgogne heeft deze kaas een pittige, unieke en karakteristieke smaak.

Blu’61
De Blu’61 is een harmonieus huwelijk tussen het pikante karakter van blauwe kaas en de zoete, fruitige smaken van Italiaanse dessertwijn en veenbessen. Deze lekkere kaas is van gepasteuriseerde koeienmelk gemaakt en is erg geschikt als dessertkaas.