Burrata toast met spruitjes, hazelnoot & pancetta

4-8 15 minuten

De decembermaand staat vaak in het teken van gezellige borrels. Daar horen natuurlijk hapjes bij! Organiseer je een tapasavond met vrienden? Met deze verrassende hapjes steel je gegarandeerd de show!

 

Burrata toast met spruitjes, hazelnoot & pancetta

Ingrediënten

  • 1 bol Burrata (200-250gram)
  • 50 gram hazelnoten gemengd (gebrand)
  • 100 gram spruitjes (geschoond)
  • 50 gram pancetta
  • Zh. Balsamico Truffel
  • Zh. Olijfolie Foggia of Douro
  • 1 stokbrood
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd het
    stokbrood in plakken van 1 cm. Besprenkel deze daarna
    met olijfolie. Toast het brood goudbruin en krokant in de
    oven voor ongeveer 5-6 minuten.
  2. Blanceer de spruitjes door deze kort te koken voor
    ongeveer 4 minuten. Giet het water af en snijd de
    spruitjes doormidden. Bak de spekjes in de pan en voeg
    daarna de spruitjes toe, bak deze een paar minuten mee.
  3. Hak de hazelnoten grof en verdeel daarna de Burrata
    over de toast. Verspreid de spruitjes met spek over de
    toastjes. Breng op smaak met een beetje peper en zout
    en de Zh. Balsamico Truffel.