De decembermaand staat vaak in het teken van gezellige borrels. Daar horen natuurlijk hapjes bij! Organiseer je een tapasavond met vrienden? Met deze verrassende hapjes steel je gegarandeerd de show!
Ingrediënten
1 bol Burrata (200-250gram)
50 gram hazelnoten gemengd (gebrand)
100 gram spruitjes (geschoond)
50 gram pancetta
Zh. Balsamico Truffel
Zh. Olijfolie Foggia of Douro
1 stokbrood
Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd het
stokbrood in plakken van 1 cm. Besprenkel deze daarna
met olijfolie. Toast het brood goudbruin en krokant in de
oven voor ongeveer 5-6 minuten.
Blanceer de spruitjes door deze kort te koken voor
ongeveer 4 minuten. Giet het water af en snijd de
spruitjes doormidden. Bak de spekjes in de pan en voeg
daarna de spruitjes toe, bak deze een paar minuten mee.
Hak de hazelnoten grof en verdeel daarna de Burrata
over de toast. Verspreid de spruitjes met spek over de
toastjes. Breng op smaak met een beetje peper en zout
en de Zh. Balsamico Truffel.