Broodje Hoeve Pesto

4 25 minuten

Je eigen pesto was nog nooit zo makkelijk. Door Hoeve Goud te gebruiken als basis van je pesto zorg je voor een echte smaaksensatie!
Hoevepesto is verrukkelijk op een broodje, maar ook erg lekker op een toastje, op een stokbroodje of door de pasta!
 

Benodigdheden:

  • Staafmixer, keukenmachine of blender

Broodje Hoeve Pesto

Ingrediënten

  • 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐃𝐄 𝐏𝐄𝐒𝐓𝐎:
  • 25 gram Hoeve Goud Robuust & Romig geraspt
  • 150 gram Sud 'n Sol zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram gegrilde rode paprika uit pot, in stukjes gesneden
  • 2 gepelde knoflookteentjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 handje verse basilicum
  • 50-100 ml olijfolie extra vierge
  • Peper
  • 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐇𝐄𝐓 𝐁𝐑𝐎𝐎𝐃𝐉𝐄:
  • 75-100 gram Hoeve Goud Robuust & Romig in dunne plakken
  • 2 afgebakken broodjes
  • 50 gram rucola sla

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten
    goudbruin in de pan.
  2. Doe de kaas, pijnboompitten,
    gegrilde paprika, knofl ookteentjes
    en basilicum in de blender of keukenmachine
    en meng alles door elkaar
    tot een mooie massa.
  3. Breng de pesto op smaak met
    peper en voeg 50 ml olijfolie toe. Laat
    de machine nog een keer draaien tot
    de olijfolie is opgenomen.
  4. Voeg naar wens nog extra olijfolie
    toe, wanneer je vindt dat de pesto iets
    te dik is.
  5. Beleg de broodjes met rucola en
    verdeel de gewenste hoeveelheid
    pesto over de sla.
  6. Snipper stukjes Hoeve Goud kaas
    over de pesto.

De pesto is ook erg lekker op een stokbroodje of door de pasta!