Borrelen met een gouden randje: 7 picks

Wat is er lekkerder dan onder het genot van een wijntje, biertje of ander drankje te happen in een heerlijke borrelplank? Met deze tips stel jij de lekkerste borrelplank in een mum van tijd samen.

Borrelen met een gouden randje: 7 picks

1. Weet wie eet

Het leuke aan een borrelplank is, is dat je voor ieder wat wils kan neerzetten. Zo is er voor iedereen letterlijk een plekje op de borrelplank. Zoek daarom uit wat de dieetwensen, allergieën of smaken van de gasten zijn. Zo kun je een allemansvriend zoals onze Fornaccini goed combineren met een bolde BLU’61. Een ondernemer uit de buurt helpt je graag mee. 

 

2. Maak de selectie

Met zo’n ruime keuze aan delicatessen is dit misschien wel de moeilijkste stap. Maak het jezelf iets makkelijker door het in categorieën te bekijken.

Kaas

Als echte kaas-lovers is kaas onmisbaar op de borrelplank. Toch komt kaas voor in vele soorten & maten (& zelfs kleuren). Daardoor is er binnen de kaaswereld ook nog te variëren. Ontdek onze ziltige brokkelkaas of zoek de grenzen op met de Franse Brie de Meaux. Een echte eye-catcher op de plank? Dan heb je de BLU’61 nodig!

Onze kaas-favorieten

Vleeswaren

Ooit gehoord van een Worst-Case-Scenario? Wij maken er een Worst-Kaas-Scenario van. Met verschillende authentieke worsten en antipasti vind je de perfecte metgezel voor je kaas. Een grote favoriet is de Salami Saltufo: een heerlijke zachte salami gevuld met Italiaanse zomertruffel & omhuld met Parmigiano Raggiano.  De mini-fuets zijn voor de kleine genieter perfect. Hou je toch van een smaakboost? Probeer dan de Franse worst in verschillende smaken zoals knoflook, walnoot, blauwe kaas & nog veel meer. Dichter bij huis is de Twentse Boer’n Metworst of Friese Turfgerookte worst. Kortom: de keuze is reuze!

Onze worst-favorieten

Noten

Breng een persoonlijke noot aan de plank met versgebrande noten. Borrelnoten lijken door de naam zeer gepast (en terecht), maar experimenteer met verschillende noten. Zo zijn de amandelen met een laagje zeezout een perfecte aanwinst door haar milde en toch zoute smaak. Liever door de mix? De Macadamiamix blijkt – met reden – een echte favoriet te zijn.

Onze noot-favorieten

Tapas

Deze hapjes zijn niet oer-Hollands, maar wij verwelkomen deze uit-Spanje-gekomen-lekkernijen met open armen. Door een mediterraanse touch breng je een heerlijke variatie in het zicht. Onze Griekse olijven worden gemarineerd in de heerlijkste sausjes, zoals de Griekse olijven met een laagje groene pesto of knoflook. Ook geliefd zijn onze Sweet Peppers – heerlijke pepers die door haar zachte roomkaas een ultieme smaakbeleving geeft.

Onze tapas-toppers

Voor de bite

Heerlijk deze producten, maar soms willen we ook een echte kraak-smaak. Kun je geen genoeg krijgen van kaas? Ga voor een dubbele kaassensatie met de zoete, licht pikante kaasvlinders. Voor een luchterige fan zijn onze rijstsnacks zoals de Baked Rounds – bereid met échte sojasaus. Liever natuurlijke smaak? Fornaccini olijfolie zijn de perfecte grondlegger, maar éxtra lekket met een dip.

Bite-bestsellers

Dippen maar!

Geen borrelplank is compleet zonder heerlijke dip. Deze dips gaan perfect met de fornaccini’s of dipstokjes. Onze unieke Tapenade met Oude Kaas gaat heerlijk samen met een goed glas rode wijn. Heb jij na de olijven nog niet genoeg van de smaak? De roomkaas met een touch van groene pesto gaat is fantastisch op een warm stokbroodje, wellicht nog met een blaadje basilicum voor de echte pesto-smaak. Een veilige keuze is de Heksenkaas naturel: altijd lekker en overal geliefd!

Dips op deze dips

 

Dat is hem dan: jouw tapasplank! Maak nog snel een foto van de heerlijke plank voordat je begint (als dat lukt voor het snoepen).

Borrel smakelijk!

Nieuwsbrief