Boer’n sandwichcake

4-6 1,5 uur voor het brood + 20 minuten

Maak van je paasbrunch een feestje met deze sandwichcake! Deze prachtige eyecatcher is gemaakt met lagen van smakelijke Heks’nkaas® , zachte brandnetelkaas en knapperige groenten tussen lagen van vers gebakken brood. Of je deze cake nu serveert bij het paasontbijt, de paasbrunch of een hele andere gelegenheid, deze sandwichcake zal zeker indruk maken!

Boer’n sandwichcake

Ingrediënten

  • 200 g g Heks’nkaas® Tomaat Basilicum
  • 350 g Boerderijkaas Brandnetel, in plakken
  • 3 verse eieren, gekookt en in plakjes
  • 1/2 krop bladsla
  • 1 courgette
  • 3 tomaten, in plakjes
  • Voor het garneren en decoreren: 400-450 g Roomkaas naturel of bieslook, op kamertemperatuur, 100 g gesneden bieslook, 1 vers ei, gekookt, 3 kleine tomaatjes, optioneel: eetbare bloemen
  • Benodigdheden: 1 pak Koopmans Wit Brood Heerlijk Luchtig, 1 springvorm, bij voorkeur 18 cm doorsnede

1. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het goed afkoelen.
2. Schaaf met een kaasschaaf linten van de courgette en grill deze even in de pan. Leg deze opzij om af te koelen.
3. Snijd het brood vanaf de zijkant voorzichtig in 5 plakken en beleg het in onderstaande volgorde. Probeer de ingrediënten gelijkwaardig over de snede brood te verdelen.
• ⅔ Heks’nkaas® Tomaat Basilicum
en de helft van de bladsla
• ½ van de Boerderijkaas
brandnetel
• Tomaten, ¾ courgettelinten,
plakjes ei
• Besmeer de volgende snede
brood met ⅓ Heks’nkaas® Tomaat
Basilicum en leg het met deze
kant over het ei
• ½ van de Boerderijkaas brandnetel
en bladsla
4. Leg de bovenste plak hier bovenop en druk de sandwich cake voorzichtig aan.
5. Smeer met een spatel de buiten- en bovenkant van de taart in tot deze helemaal bedekt is met de roomkaas en verdeel de gesneden bieslook over de buitenkant van de taart.
6. Maak rolletjes van de overige courgettelinten, snijd tomaatjes doormidden en het ei in partjes. Plaats
deze ‘toppings’ over een helft van de taart. Decoreer met eetbare bloemen.

TIPS:
1. Het brood kun je eerder voorbereiden. Door het in te vriezen en licht te ontdooien voor het gewenste moment kun je het brood makkelijker snijden dan wanneer het vers uit de oven komt.
2. Wij hebben de springvorm van 18 centimeter doorsnede gebruikt. Hierdoor komt het brood omhoog en zijn de zijkanten glad en goed te besmeren met roomkaas.