Blueberry cheese croissant

4 25 minuten

Deze sierlijke blueberry cheese croissant is niet alleen een traktatie voor het oog, maar hij is ook nog eens enorm lekker! Gemakkelijk te maken en onmisbaar tijdens het kerstontbijt.

Blueberry cheese croissant

Ingrediënten

  • 4 croissants
  • 300 gram Zuivelhoeve Roombrie of Brie de Meaux AOP
  • 1 pakje Antipasto Italiano
  • 6 el Zh. Lekker Puur Bosbessenjam
  • 100 gram bosbessen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Snijd de croissants aan de bovenkant
    in en pluk hier iets van het brood uit,
    zodat je het makkelijk kan vullen.
  2. Snijd de brie in kleine plakken,
    maak roosjes van de rauwe ham en
    vul hiermee de croissant.
  3. Gebruik de jam om de croissants
    te vullen en plaats deze op een met
    bakpapier beklede ovenplaat voor
    ongeveer 4-6 minuten totdat de kaas
    licht gesmolten is en de croissant
    lekker knapperig.
  4. Garneer met blauwe bessen.

 

Variatietip:

Wij gebruikten voor deze variant de
Coppa di Parma uit het pakje Antipasto
Italiano. Je kunt hiermee variëren door
de Prosciutto Crudo of Modena Salami
te gebruiken.