Blue Cheese Burger

4 15 minuten

Van blauwe kaas moet je houden, maar als je er eenmaal van houdt ben je een hele cuisine rijker. Leer hier hoe je de perfecte blue cheese burger kan bouwen! Ben je net nieuw in de blauwe kaas wereld? Dan is dit recept met Gorgonzola Dolce – een zoetere gorgonzola – een goede binnenkomer.

Blue Cheese Burger

Ingrediënten

  • 4 burgers
  • 400 gram Gorgonzola Dolce
  • 4 tl. mayonnaise
  • Zout & peper
  • Olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el boter
  • Sla
  • Tomaten

Gorgonzola is iets wat al millennia bekend & geliefd is . De blauwaderkaas uit Italië is één van de populairste kazen voor een rijke pasta. Het leuke is, is dat blauwe kaas perongeluk is ontdekt. In de middeleeuwen werd kaas namelijk bewaard & gerijpt in grotten die erg aanlokkelijk waren voor verschillende schimmels. De dorpelingen stonden versteld dat de blauwe kaas ten eerste niet kapot was gegaan, en ten tweede ook nog eens een extra kick aan de smaakpapillen geeft.

  1. Bereid de grill voor
  2. Smeer de broodjes voor met boter en laat deze 1 minuut grillen. Dit geeft de broodjes een lekker getoast effect met een iets knapperige bite.
  3. Voeg zout & peper naar smaak toe op de burgers.
  4. Grill de burgers voor 4 minuutjes zonder deksel
  5. Draai de burger om en verdeel de Gorgonzola over de burgers
  6. Doe het deksel om de burgers en laat nog 3 minuten doorbakken voor een medium-rare-effect
  7. Laat de burgers daarna 5 minuten rusten
  8. Doe 1 eetlepel mayonaise op de broodjes
  9. Serveer de  burgers op de broodjes en maak af met sla & tomaten
    Veel toppings heeft deze smaakmaker ook niet nodig door de sterke smaak van de kaas. Mocht je toch nog wat extra’s willen geven, dan zijn gekarameliseerde uien of bacon een goede toevoeging.
  10. Geniet!

PS: Dit recept kun je natuurlijk ook op het fornuis maken. Een grill geeft het de authentieke smaak, maar bovenop elk vuur is dit een knaller.

Nieuwsbrief