Bijzondere kaastaart als dessert

2-4 30 min

Iets bijzonders op tafel zetten tijdens de feestdagen? Deze kaastaart ziet er feestelijk uit, maar smaakt ook erg goed. Bekijk hier het recept.

Bijzondere kaastaart als dessert

Ingrediënten

  • 1 Brillat de Savarin
  • 2 appels
  • 2 peren
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels appel-kaneeljam
  • 3 eetlepels rozijnen
  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Snijd een appel en een peer in kleine blokjes. Snijd de andere appel en peer vervolgens in parten. Leg blokjes en partjes in een aparte schaal.
  3. Meng de gesneden blokjes met de rozijnen, suiker, kaneel en appelkaneeljam. De partjes meng de zonder de rozijnen.
  4. Leg dit apart op een ovenschaal bekleed met bakpapier. Gaar het vervolgens voor 15 minuten in de oven en laat het daarna iets afkoelen.
  5. Snijd de kaas voorzichtig doormidden, beleg het onderste deel met het mengsel van de gesneden blokjes. Naar smaak kun je nog wat extra appelkaneeljam toevoegen.
  6. Leg hier vervolgens de bovenste helft van de kaas op en bedek deze met de gesneden partjes.

Tip: Maak het extra feestelijk en decoreer de taart met kaneelstokjes en steranijs.

Enjoy!

Nieuwsbrief