Best Picks voor de Picknick

Na het weer van deze week kijken we allemaal uit naar een dagje in de zon. Met een kleedje en goed gezelschap mist er nog maar 1 ding: een picknickmand! Ontdek welke snacks daarin niet mogen ontbreken en welke je beter thuis kan laten.

Best Picks voor de Picknick

Dips

Weinig voorbereiding, absolute smaak. Met een stokbroodje en een versgemaakte dip of heerlijke verse weideboter heb je de eerste gang al in gang gezet. Dipstokjes klaar en dippen maar! Naast brood kun je natuurlijk ook verse groenten zoals wortels, komkommer of tomaatjes dippen.

Salade

Salades zijn ook perfect voor de picknick: licht, smaakvol en écht zomers. De salade hoeft niet opgewarmd te worden en is gelijk gereed om op gegeten te worden. Maak een heerlijke salade alvast klaar thuis met een kaas naar keuze. Wil je een sompige salade voorkomen? Neem een overheerlijke balsamico of olijfolie mee naar de locatie! Zo kun je het op het moment suprême besprenkelen en blijf je een crunchy bite houden.

Kaas

Ook lekker is een eigen kaasplankje. Combineer verschillende kazen naar keuze of laat je inspireren door een winkel in de buurt: zij helpen je graag een perfecte combinatie te vinden. Zet de toon en speel met zoet en pittig binnen de wereld van kaas. De puntjes op de I zet je met onze kaasdips in unieke smaken zoals vijgen, rode port en witte wijn.

Noten

Noten & zuidvruchten doen het ook altijd goed in de picknickmand. Het komt natuurlijk ook met alleen maar voordelen: het is gezond, plakt niet en er komen geen vliegen of andere dieren op af. Binnen ons assortiment kun je de lekkerste mixen zelf samenstellen.

Drankjes

Een picknick zonder drankjes is geen picknick. Wat is nu lekkerder dan een zomeravond uitzingen met een heerlijk flesje wijn. Een lekkere gekoelde rosé of witte wijn. Andere drankjes zoals een verse sap of speciaalbiertje gaan natuurlijk ook hand-in-hand met de picknick.

Vlees

Droge worsten kunnen lekker lang mee buiten de koelkast. Maak hier ook gebruik van en breng een lekkere speciale worst mee. De Spaanse fuet of de Franse worst geeft net dat beetje extra aan joui

Dit laten we even thuis

Niet alles is geschikt voor een picknick. Probeer – vooral op een warme dag – chocolade te vermijden. Ook is rauw vlees, zoals filet americain of carpaccio, iets wat je beter snel uit de koelkast kan opeten.