Advotaartje

10 - 12 40

Kim werkt al 10 jaar bij Zuivelhoeve op de IT-afdeling. Haar hele leven bakt ze de meest lekkere taarten, cakes en koeken en verrast ze regelmatig haar collega’s op kantoor met de meest uiteenlopende bakcreaties. Wij vroegen Kim om een speciaal advocaattaartrecept te bedenken, zodat we allemaal thuis kunnen genieten van een #kimbakt creatie. Het resultaat mag er zijn, want deze taart was meteen favoriet onder onze collega’s.

Advotaartje

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 80 gram bruine suiker
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 3 gram zout
  • Voor de vulling:
  • 175 gram spijs
  • 1 ei
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 el advocaat
  • Voor de advocaattopping:
  • 250 gram ricotta
  • 500 gram mascerpone
  • 250 gram Zuivel Kaatje ter decoratie

1.Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg. Maak er een platte schijf van en wikkel deze in plastic folie. Laat deze minimaal 1 uur koud worden in de koelkast.
2. Snijd voor de vulling de spijs in kleine blokjes en meng de blokjes met het ei en de advocaat tot een goed smeerbare pasta.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe een vel bakpapier onder in de springvorm. Vet de ring van de springvorm licht in.
4. Rol het deeg uit tot een plak en leg hem in de springvorm. Duw het midden iets in, zodat er een soort kuil ontstaat met rondom een rand van ongeveer 1 cm.
5. Verdeel de spijspasta over het deeg, binnen de rand die je net hebt gemaakt, zet hem in de oven en bak hem in ongeveer 25-30 minuten af.
Haal de springvorm uit de oven en verwijder de rand.
Laat hem helemaal afkoelen.
6. Klop de mascarpone met de ricotta en advocaat tot een mooi en zacht geheel. Doe de ring terug om de bodem en vul de vorm met het  advocaatmengsel. Strijk glad af.
7. Leg druppels advocaat in een cirkel op de taart. Ga er met een satéprikker door om hartjes te maken. Laat 45 minuten opstijven in de koelkast en versier daarna met paaseitjes.

 

Nieuwsbrief