Kaaskuchen geitenkaas & pesto

4 20 minuten

Kaaskuchen, oftewel flammkuchen, is een echte traktatie welke je kunt serveren bij de borrel of als lunchgerecht. Met crème fraîche als basisingerdiënt kun je eindeloos variëren met verschillenden kaastoppings. Probeer daarom deze kaaskuchen met geitenkaas & pesto!

Kaaskuchen geitenkaas & pesto

Ingrediënten

  • 1 rol verse flammkuchendeeg of 4 flammkuchen à 90 gram (diepvries)
  • 1 rol Chèvre Long Capra (+/- 180 g)
  • 6 el crème fraîche Isigny
  • 1 courgette
  • 125 gram verse groene pesto
  • 80 gram pijnboompitten
  • 150 gram zongedroogde tomaten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rol het deeg uit op de bakplaat en
    smeer deze in met crème fraîche –
    houd 1 cm rondom de rand vrij.
  3. Maak courgettelinten door deze
    met een kaasschaaf over de lengte
    van de courgette te schaven. Snijd de
    rol geitenkaas in dunne plakjes.
  4. Verdeel 1,5 eetlepel crème fraîche
    Isigny over de flammkuchen en
    verspreid hierover de courgettelinten,
    geitenkaas, zongedroogde tomaten
    en pesto. Top het af met de pijnboompitten.
  5. Bak de flammkuchen in ongeveer
    10-12 minuten af in de oven, totdat de
    korst lichtbruin is en de kaas zacht
    gesmolten.