5 Kunstige Kazen voor de Kerst

Kaas is lekker op elk moment. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds, van winter tot zomer. Toch zijn er bepaalde momenten in een jaar waar kaas echt even speciaal mag zijn.

5 Kunstige Kazen voor de Kerst

Cinco Lanzas con vino Pedro Ximenez

De Cinco Lanzas met Pedro Ximenez is een 16 maanden gerijpte Spaanse kaas. Dit type Manchego kaas is geïnjecteerd met Pedro Ximenez, misschien wel de zoetste sherry wijn. Lekker om bij deze kaas een glas Pedro Ximenez te drinken.

Occelli in foglie Castagno

Deze heerlijke oude kaas heeft 18-24 maanden gerijpt in kastanje blad. Toch smelt deze kaas nog steeds in de mond. Het is een snoepje voor de échte kaasliefhebbers, want dit is écht één van de lekkerste kazen van de Italiaanse kaasaffineur Beppino Occelli. Misschien wel één van de lekkerste kazen uit heel Italië.

Blu Mirtillo

Deze van koemelk gemaakte romige blauwaderkaas wordt gerijpt in blauwe bessensap. Na rijping wordt de kaas belegd met cranberry’s. Deze kaas is heerlijk voor op een kaasplank met een glas rode port of een dessertwijn.

Blue Fruttato Arancia

Een mooie blauwader van geitenkaas uit de regio Piëmont. Na de rijping in druivenblad en Muscat wordt deze kaas belegd met gekonfijte sinaasappel. Per stuk kan de smaak variëren naargelang de hoeveelheid kaas en schil die we samen proeven. Dus elk stukje kan een andere ontdekking zijn!

Deze kaas is geschikt voor een after dinner met een dessertwijn in combinatie zoals de Cálem Porto Fine Ruby.

La Retorta Finca Pascualete

Spaanse kaas gemaakt van rauwe schapenmelk. Mooi vloeiend en zacht zuivel met een krachtige en kruidige smaak. Heerlijk om uit te lepelen. Een lichte en fruitige rode wijn zoals Château des Eyssards Rouge laat de smaak van deze kruidige kaas goed uitkomen.