4 kaasjes voor de zomerplank

De zomer komt eraan. Tijd om de kaarsjes & kaasjes op een mooie zomeravond op tafel te zetten. Welke absoluut niet mogen ontbreken? Dat lees je hier!

4 kaasjes voor de zomerplank

1) Munsterkaas

Munster kaas is afkomstig uit Elzas-Lotharingen in Frankrijk. De naam Munster is afgeleid van het Latijnse woord Monasterium, wat klooster betekent. Eeuwen geleden maakten de monniken deze kaas al in het Münsterdal. Munster kaas behoort tot de familie rodekorstkazen. Hoe rijper de kaas, hoe donkerder en plakkeriger de korst. Munster kaas ruikt sterk en heeft een zachte, ietwat vochtige oranje eetbare korst. De smaak is zoet-hartig en kruidig pittig.

Lekker in combinatie met: Grüner Veltliner

2) Lady Blue

De Lady Blue is een bijzondere geitenkaas van Nederlandse bodem. De Lady Blue is een biologische geitenkaas die gemaakt wordt door Ger en Ayla van biologische geitenhouderij de Kruidenwei. De Lady Blue is een eerbetoon aan hun karakteristieke geit Lady, die de kleuren van blauwschimmel in haar vacht had. De Lady Blue is één van de weinige rauwmelkse geitenkazen die in Nederland gemaakt worden. De Lady Blue heeft een romige en iets pikante smaak, lekker op een toastje en in combinatie met een frisse, licht zoete witte wijn.

Lekker in combinatie met: Chardonnay

3) Camembert

Camembert gaslonde is een rauwmelkse camembert volgens traditioneel recept. De camembert is oorspronkelijk afkomstig uit Normandië, waar de lekkerste camemberts gemaakt worden. De camembert gaslonde rijpt in ongeveer drie weken en ontwikkelt in deze tijd zijn romig pikante smaak. Heb je nog wat over? Dan kun je de rest nog in een salade verwerken.

Lekker in combinatie met: Bomba Tempranillo

4) St. Bernardus

De St. Bernardus abdijkaas is een halfharde kaas, gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Deze kaas wordt op authentieke wijze in Vlaamse kloosters gemaakt. De St. Bernardus abdijkaas rijpt zes weken in vochtige kelders, wat zorgt voor een volle, zachte en romige smaak. Een echte ambachtelijke kaas, dat proef je!

Lekker in combinatie met: een speciaalbiertje