Zelf noten roosteren: tips en tricks van Ruud

Zoals je wellicht al wel weet zijn geroosterde noten niet alleen lekker, maar zeker ook hartstikke gezond. Onze winkels liggen elke dag weer vol met vers gebrande noten die we met liefde voor je inscheppen. Toch snappen we ook, dat het best leuk kan zijn om zelf eens aan de slag te gaan met het branden van noten. Daarom hebben wij onze tips en tricks eens even voor je op een rijtje gezet:

ZHWB

    • Noten roosteren kan je op verschillende manieren doen. Denk aan bijvoorbeeld de pan, de airfryer en de oven. Zelf adviseren we jou om de noten in de oven te roosteren. Op deze manier worden de noten namelijk gelijkmatig geroosterd en voorkom je dat er noten tussen zitten die verbranden.
    • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de roostertijd per noot verschillend is. Over het algemeen komt de roostertijd neer op ongeveer 10 minuten op 175 graden. Toch is het slim om de noten tussendoor een aantal keer om te schudden en goed in de gaten te blijven houden.
    • Voor de kleinere noten/pitten is er minder tijd nodig. Daarom is het in dit geval net zo makkelijk om deze even te roosteren in een droge hete pan. Let ook hierbij weer op, het is belangrijk om ze goed in de gaten te houden en regelmatig om te schudden want ze verbanden snel.
    • Het leuke van zelf noten roosteren is dat je ze helemaal je eigen smaak kan geven door wat kruiden toe te voegen. Zin in iets zoets? Voeg dan kaneel toe. Of kies je juist voor een beetje meer pit en voeg je knoflook en cayennepeper aan de noten toe?