Filters tonen

Kaasplank

3 resultaten

|
Sorteer op:

Bij Zuivelhoeve kun je niet alleen terecht voor de lekkerste kazen, maar ook voor het lekkerste kaasplankje. Heerlijk voor bij de borrel of als nagerecht. Met een groot assortiment aan Hollandse en buitenlandse kazen slaag je bij ons altijd. Maar wat zijn nou de beste tips en tricks bij een kaasplankje samenstellen?

Kaasplankje maken

Bij het samenstellen van een kaasplankje kies je het liefst voor kazen uit verschillende families. Er zijn 5 verschillende families: harde- en halfharde kazen, witschimmelkazen, rode- en witte korstkazen, geiten- en schapenkazen en blauwschimmelkazen. Welke soorten je kiest is afhankelijk van smaak en de ervarenheid van de kaasproevers. Kies voor een beginner bijvoorbeeld een aantal milde kazen. Voor een goede kaasplank heb je vier á vijf kazen nodig; kies hierbij in ieder geval één milde kaas, één halfpittige kaas en één pittige kaas.

Kaasplank serveren

Voor de beste smaakbeleving is het belangrijk om het kaasplankje op kamertemperatuur te serveren. Gebruik bij voorkeur een houten plank en leg de kazen op smaak, van mild naar pittig. Zorg ervoor dat de kazen elkaar niet raken, zo voorkom je overloop van smaken. Serveer een bijpassende witte of rode wijn bij je kaasplank en geniet.

Kaasplankje bestellen

Vind je het lastig om de beste samenstelling te maken? Dat begrijpen wij heel goed. Daarom is er ook een vooraf samengesteld kaasplankje beschikbaar. Deze kan je via de webshop bestellen. Mocht deze niet helemaal naar jouw smaak zijn dan is er ook altijd nog de mogelijkheid om met behulp van onze winkels de voor jouw perfecte kaasplank samen te laten stellen. Kom langs in een van de winkels en dan helpen we je graag!