Filters tonen

Zwitserse kaas

5 resultaten

|
Sorteer op:

Zwitserse kaas

Hoog in de Alpen, waar koeien speciale kruiden eten, wordt de basis gelegd voor Zwitserse kaas. Zwitserse kaas smaakt heerlijk in blokjes, maar is ook een ware toevoeging aan je kaasfondue tijdens Pasen of Kerst. Maar ook als je bezig bent met het klaarmaken van een zalige ovenschotel, mag Zwitserse kaas niet ontbreken als topping voor je hoofdgerecht. De Zuivelhoeve is de (web)winkel waar jouw reis door het Zwitserse kaaslandschap begint!

Met vier varianten heeft de Zuivelhoeve echt wat te kiezen voor jou als kaasliefhebber. Heb jij wel oren naar een heerlijk stukje Zwitserse kaas? We vertellen je alles over de lekkernij uit ‘Swiez’, zoals de Zwitsers hun eigen land aanduiden.

Emmentaler: dé kaas uit Zwitserland

Zeg je kaas uit Zwitserland, dan zeg je Emmentaler. Karakteristiek voor deze Zwitserse kaas zijn de talrijke luchtbellen in het oppervlak, zoals je deze ook zou tekenen. Daarmee is de Emmentaler een typische gatenkaas. De organismen die verantwoordelijk zijn voor de gaten in de Emmentaler, zijn melkzuurbacteriën. Deze bacteriën zetten hun stof om in CO2, dat niet kan ontsnappen vanuit de kaas. Dit heeft tot gevolg dat er bellen ontstaan in de kaas uit Zwitserland.

De reden dat de Emmentaler een houdbaar karakter heeft, behoeft wat uitleg. Boeren woonden vroeger ver van andere Zwitsers, waardoor de melk van hun koeien zou bederven bij aankomst. De melkproductie hoefde niet verloren te gaan door houdbare kaas te maken van de melk.

Gruyère: de basis voor Zwitserse kaasfondue

Wil je de feestdagen een andere invulling geven dan normaal? Geef dan invulling aan de avond met Zwitserse kaasfondue. Bij Zwitserse kaasfondue dip je allerlei lekkernijen, zoals brood, vlees, groenten en dergelijke in een hete pan met (vloeibare) Zwitserse kaas. Gruyère is één van de kazen die je nodig hebt bij het maken van deze saus.

Het leuke aan Zwitserse kaasfondue is dat de noodzaak ontbreekt om voor één kaas te gaan. Zo kun je er ook Emmentaler of Appenzeller aan toevoegen! Zo ontstaat er een mengelmoes aan Alpensmaken! Om de smaak helemaal af te maken, voeg je knoflook, een scheutje witte wijn, wat maïzena en jenever toe aan het geheel. Dat wordt smullen! Wil je liever een kant-en-klaar exemplaar? Bestel dan een zak met Fondue Kaltbach.

Zwitserse kaas kopen

Een andere Zwitserse kaas die je kopen kunt bij de Zuivelhoeve, is Appenzeller. De Appenzeller is wat pittiger van smaak en kan ook gebruikt worden bij raclette. Appenzeller wordt in het productieproces ‘gescrubd’ met bepaalde specerijen en zout, wat een positief effect heeft op de smaak. De kaas dankt zijn naam aan het gelijknamige landschap.

Kom jij je Zwitserse kaas kopen bij de Zuivelhoeve? Leg dan je favoriet in de virtuele winkelwagen en doorloop het bestelproces. Kies vervolgens jouw vestiging, zodat wij je Zwitserse kaas klaar kunnen leggen in het desbetreffende filiaal!