Filters tonen

Spaanse kaas

3 resultaten

|
Sorteer op:

Spaanse kaas

In het land waar tapas (of ‘pintxos’) onlosmakelijk verbonden zijn met de cultuur, mag Spaanse kaas uiteraard niet ontbreken. Spaanse kaas is gemiddeld genomen wat pittiger van smaak dan andere soorten kaas. Dit komt omdat er meestal gebruik wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk. Spanje is samen met Griekenland het thuisland van meer dan de helft van alle geiten in de EU, wat het gebruik van de melk enigszins verklaart.

Spaanse kaas smaakt heerlijk naast een goed glas wijn, maar is ook lekker te combineren met nootjes, worst of andere lekkernijen uit het Zuivelhoeve assortiment. Ontdek nu wat onze Spaanse kaas voor jou te bieden heeft en plaats gauw je bestelling in onze webshop!

Manchego: de Spaanse tapas kaas

Zuivelhoeve klanten die vraag hebben naar Spaanse tapas kaas, adviseren we om een stuk Manchego te kopen. Manchego kent zijn oorsprong in La Mancha, een gebied in Spanje waar veel landbouw bedreven wordt. De Zuivelhoeve heeft zowel de klassieke variant (rijpingsproces van 3 maanden) als de minder traditionele variant (9 maanden gerijpt) op voorraad.

Spaanse tapas kaas Manchego voelt relatief stevig aan, maar is ietwat brokkelig bij het afsnijden. Daarnaast is hij enigszins pittig van smaak. Deze smaak proef je vooral op het moment dat je deze Spaanse kaas door hebt geslikt. De kaas wordt vaak gecombineerd met rauwe ham, maar smaakt ook goed op een stuk brood.

Monte Enebro: kaas uit centraal Spanje

Kaas uit Spanje die evenmin mag ontbreken in onze rijke collectie, is Monte Enebro. In tegenstelling tot Manchego, is Monte Enebro gemaakt van geitenmelk (en dus geen schapenmelk). De Monte Enebro heeft een harde, crèmekleurige korst. Wie goed kijkt, neemt waar dat er ook zwarte ‘aders’ door de korst lopen. Deze strepen zijn erin gekomen, doordat er vaak as gebruikt wordt bij de productie van de Spaanse kaas.

Een andere wetenswaardigheid die het benoemen waard is, is de beperkte productie van dit type kaas uit Spanje. Jaarlijks worden er maar 7000 kazen gemaakt van deze soort, om de kaas uniek te houden. Daarnaast heeft de Monte Enebro de vorm van een (doorgesneden) boomstam, wat de kaas extra ludiek maakt. De smaak laat zich het beste omschrijven als fris, romig en pikant tegelijk. Er staat je dus een verrassing te wachten!

Spaanse kaas kopen?

Ben je benieuwd naar Monte Enebro of Manchego en kun je niet wachten om het te proeven? Kom dan je Spaanse kaas kopen bij de Zuivelhoeve. Indien je ervoor kiest om je bestelling online te plaatsen, vragen we je om de Spaanse kaas in één van onze vestigingen op te halen. Zo houden we de kaas goed en kunnen we de versgarantie blijven bieden! Als je liever nog wat informatie wilt over onze Spaanse kaas, raden we je aan om bij ons langs te komen. De meesters van de Zuivelhoeve adviseren je graag.