Filters tonen

Manchego Kaas

2 resultaten

|
Sorteer op:

Bij Zuivelhoeve kun je terecht voor de lekkerste buitenlandse kazen. Zo ook de Manchego kaas. Manchego is één van de meest populaire Spaanse kazen. Manchego is een halfharde tot harde kaas, die gemaakt wordt van schapenmelk. De smaak is romig en licht pikant, maar niet te sterk. Manchego kaas is verkrijgbaar in semi curado (tot 6 maanden gerijpt), curado (tot 12 maanden gerijpt) en añejo (tot 24 maanden gerijpt).

Herkomst

Manchego kaas is afkomstig uit Spanje en wordt gemaakt in de provincie La Mancha. Manchego kaas heeft een beschermde oorsprongsbenaming, wat betekent dat de kaas alleen Manchego genoemd mag worden wanneer hij afkomstig is uit dit gebied. Manchego wordt gemaakt van schapenmelk, hiervoor wordt de melk van het schapenras “Manchega” gebruikt. Manchego kaas rijpt 2 maanden tot 2 jaar. Hierbij geldt: hoe langer de kaas rijpt, hoe sterker de smaak van de kaas.

Combineren met Manchego

Manchego is een erg veelzijdige kaas. Manchego is erg geschikt voor bij de tapas, op een kaasplank of gewoon op brood. Door de neutrale smaak is Manchego goed te combineren met andere kazen, maar ook met ham, gedroogd fruit of één van onze heerlijke Zh. dips.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Bij Zuivelhoeve zijn wij echte kaasspecialisten. We helpen je dan ook graag om een keuze te maken. Wil je advies op maat of zoek je een bijpassende wijn? Onze ondernemers helpen je graag. Met 70 winkels is er altijd een winkel bij jou in de buurt. Kijk voor de dichtstbijzijnde Zuivelhoeve winkel op deze pagina.