Filters tonen

Komijnekaas

4 resultaten

|
Sorteer op:

Bij Zuivelhoeve hebben we een ruim assortiment aan verschillende kruidenkazen. Eén van de populairste kruidenkazen is onze komijnekaas. Komijnekaas is een typisch Nederlands product; het is van oorsprong een echte Leidse kaas. Bij het maken van komijnekaas wordt de komijn aan de wrongel toegevoegd. Daardoor zijn de komijnzaden verdeeld over de hele kaas. Tijdens de rijping van komijnekaas trekt de smaak van de komijn in de kaas. Daarbij geldt: hoe ouder de kaas, hoe intenser de smaak van komijn. De smaak van komijnekaas is pittig en licht nootachtig. Komijnekaas is heerlijk op de boterham, maar past ook zeker goed op een kaasplank of in een ovengerecht.

Kaas met komijn

Komijn is een eeuwenoud kruid, dat erg populair is in de wereldkeuken. Komijn groeit aan de Cuminum cyminum, een plant uit de schermbloemenfamilie. Van deze plant worden de zaadjes met de hand geoogst. Dit zijn de komijnzaden die worden verwerkt in diverse gerechten, zoals curry’s en Indiase gerechten, maar ook in kaas. Komijn kent vele gezondheidsvoordelen, zo is het een goede bron van ijzer, vezels, mineralen en anti-oxidanten en zorgt het voor een betere spijsvertering. Naast lekker dus ook gezond!

Kruidenkaas kopen

Bij Zuivelhoeve hebben wij een ruim assortiment aan heerlijke kruidenkazen. Naast komijnekaas verkopen wij ook heerlijke truffelkaas, fenegriek kaas, 5-kruidenkaas, contadino en rode- en groene pestokaas. Liever een onsje meer? Via onze webshop kies je gemakkelijk het gewenste gewicht.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Komijnekaas is één van de meest populaire kruidenkazen van Nederland. Uiteraard verkrijgbaar in onze webshop en bij jouw lokale Zuivelhoeve. Wil je meer weten over komijnekaas of ben je benieuwd welke andere kruidenkazen wij hebben? Stap gerust eens binnen bij één van onze winkels, onze ondernemers helpen je graag!