Filters tonen

Italiaanse kaas

13 resultaten

|
Sorteer op:

Italiaanse kaas

In een land waar ze zoveel pizza’s en pasta’s eten, kan niemand heen om Italiaanse kaas. Italiaanse kaas is namelijk een ingrediënt dat als belangrijke aanvulling geldt op de overheerlijke gerechten. Bij de Zuivelhoeve verkopen we niet alleen kaas die je als schaafsel over je deegwaren kunt strooien, maar ook varianten die je in blokjes snijdt om heerlijk op te peuzelen.

Iedere Italiaanse kaas van de Zuivelhoeve is te bestellen in onze webshop en op te halen in een vestiging bij jou in de buurt. Op iedere pagina van Italiaanse kaas hebben we een nauwkeurige omschrijving gegeven van het product. Zo vertellen we je meer over de smaak, de totstandkoming ervan en soms een stukje historie. Lees gauw verder!

Welke harde Italiaanse kaas verkoopt de Zuivelhoeve?

Bij de Zuivelhoeve is er al jaren grote vraag naar harde Italiaanse kaas. Zo kun je harde Italiaanse kaas in blokjes snijden, maar veel gebruikelijker is het om met een rasp de kaas in ‘flakes’ te veranderen. In onderstaande opsomming geven we je een overzicht van onze harde Italiaanse kaas favorieten:

  • Pecorino: Pecorino vertoont wat gelijkenissen met Parmezaanse kaas, maar deze Italiaanse kaas heeft een iets andere structuur. Deze andere opbouw dankt de kaas aan het feit dat hij niet van koeienmelk, maar schapenmelk gemaakt is. De Pecorino is een heerlijke kaas voor iedere fijnproever die van wat scherpere smaken houdt. Pecorino flakes smaken erg goed over een tortellini of ravioli.
  • Parmigiano Reggiano: Parmigiano Reggiano is evenals Grana Padano een aftakking van Parmezaanse kaas, al is onze variant wat ‘heftiger’ van smaak. De kaas is afkomstig uit de regio rondom Parma en daar dankt het zijn naam dan ook aan. Deze kaas smaakt extra goed naast een glas wijn!

Wat voor Italiaanse zachte kaas bieden jullie aan?

Uiteraard mag de Italiaanse zachte kaas niet ontbreken in ons rijke assortiment vol Italiaanse kaas. Om je een allesomvattend beeld te geven van de mogelijkheden die we bieden, sommen we hieronder onze favorieten voor je op:

  • Gorgonzola: Gorgonzola… je houdt ervan of je houdt er niet van. Deze blauwschimmelkaas werd ooit bedacht in het noorden van Italië en wordt vaak verwerkt in pastasauzen of pizza’s. Smaakt ook verrukkelijk op een toastje!
  • Burrata: Burrata is een witte kaassoort die vaak gegeten wordt in combinatie met basilicum en tomaat. Deze Italiaanse kaas komt uit een wat zuidelijkere regio.
  • Mozzarella: Mozzarella wordt net zo vaak met burrata verward als pecorino met parmigiano. Mozzarella is een ingrediënt van burrata en is net wat romiger van smaak.

Italiaanse kaas soorten kopen

Is je oog gevallen op één van onze varianten? Kom dan je Italiaanse soort kopen bij de Zuivelhoeve. Leg je favoriete varianten in het winkelwagentje en kom je Italiaanse kaas ophalen bij jouw lokale Zuivelhoeve. Indien je liever advies wilt inwinnen, raden we je aan om eerst bij ons langs te komen.