Filters tonen

Tynjetaler

Enig resultaat

|
Sorteer op:

Geschiedenis van de Tynjetaler

De Tynjetaler is een bijzondere boerenkaas, een echt streekproduct. Deze kaas vindt zijn oorsprong in het Friese dorpje Tijnje, op boerderij de Gelder. Jaren geleden begonnen de kaasmakers op boerderij de Gelder te experimenteren met verschillende zuursels. Daaruit ontstond een kaas met grote gaten. Dit was eigenlijk niet de bedoeling, maar de kaas kreeg hierdoor wel een bijzondere, eigen smaak. Klanten bleven terugkomen voor die bijzonder kaas met gaten, de receptuur van de Friese gatenkaas werd doorontwikkeld en zo ontstond de Tynjetaler.

Boerderij de Gelder

De Tynjetaler wordt gemaakt op boerderij de Gelder, in het Friese dorpje Tijnje. De Tynjetaler is de grote trots van het familiebedrijf. De melk die voor de Tynjetaler gebruikt wordt is afkomstig van de 350 koeien op de boerderij. Vervolgens wordt de melk op de boerderij verwerkt tot heerlijke kazen, waaronder de Tynjetaler gatenkaas. Zo ontstaat een heerlijke, eerlijke gatenkaas van Friese bodem.

Tynjetaler Friese gatenkaas

Dat de Tynjetaler een echte Friese gatenkaas is moge duidelijk zijn. De bijzondere textuur van de Tynjetaler kaas valt gelijk op. De bijzonder textuur met grote gaten zorgt voor een romige, zoete en licht pikante smaak. Tynjetaler kaas is lekker voor op brood of op de kaasplank, maar kan ook erg goed gebruikt worden voor een kaasfondue of als een geraspte kaas op pizza of pasta. De kwaliteit en smaak van de Tynjetaler kaas blijft niet onopgemerkt. De heerlijke Tynjetaler Friese gatenkaas heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. Zo is de Tynjetaler in 2009 uitgeroepen tot de beste boerenkaas van Nederland.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Wil je de bijzondere Tynjetaler eens proberen? Of ben je op zoek naar andere bijzondere streekproducten? Neem eens een kijkje bij één van onze Zuivelhoeve winkels.