Filters tonen

Kaas van eigen koeien

2 resultaten

|
Sorteer op:

Montbéliarde klinkt niet heel Hollands, maar toch komt deze kaas echt uit Nederland. De naam Montbéliarde komt namelijk van een bekend koeienras. De naam klinkt dan misschien Frans, maar deze koeien grazen gewoon op de Grebbeberg & Woudenberg in Utrecht. Dat maakt het ook een echt Hollandse kaas.

Meester Affineurs

Deze kleinschalige kaasmakerij in Rhenen is ingericht om kaas te produceren op ambachtelijke wijze. Door de kleinschaligheid kan men hier met precisie & perfectie werken. Dat is ook nodig, aangezien er gewerkt wordt met onbehandelde melk. Hierdoor is het productrisico ook veel hoger. Het vakmanschap van kaas maken komt hier echt tot haar recht.

Rijpingspakhuis

De kazen moeten natuurlijk ook nog een tijdje worden gerijpt. De pakhuizen zijn ingericht met rijpingskamers waar de kaas ook écht de tijd krijgt om te rijpen. Er wordt bijvoorbeeld niet gespeeld met trucjes of kunstjes om de kaas sneller te laten rijpen. Nadat de behaalde tijd is behaald, mogen deze kazen weer verder naar de bestemming. Zo houden we de lijntjes kort en blijft de kaas vers.

Original vs. Truffel

Op dit moment bieden wij twee soorten kazen aan. De originele kaas van eigen koeien, en de kaas van eigen koeien met een hint van truffel. De rauwe melk wordt samen met de smaakvolle truffel verwerkt tot een heerlijke kaas. Daardoor wordt de kaas niet alleen lekkerder, maar ook nog eens mooier om naar te kijken. Een erg bijzondere kaas waar je echt van kan genieten. Lekker op de boterham, maar ook op een kaasplank met een lekkere dip.