Filters tonen

Geitenkaas

4 resultaten

|
Sorteer op:

Geitenkaas wordt gemaakt van melk van de geit, het is wit van kleur en heeft een pittige bijsmaak. De bereidingswijze van geitenkaas is niet heel verschillend met die van kaas van koeienmelk. De meeste Nederlandse geitenkaas is een platronde, halfharde kaas met een vetgehalte van 48%. Ook verkopen wij verse geitenkaas. Verse geitenkaas is korter gerijpt en heeft een milde smaak, vergelijkbaar met jonge kaas, gemaakt van koeienmelk. Geitenkaas proeft na vier weken al als oude kaas, het rijpt sneller dan kaas van koeienmerk. Hoe groter de kaas, hoe langzamer het rijpingsproces.

Waar kun je geitenkaas voor gebruiken?

Geitenkaas kan worden gegeten op de boterham, maar het is ook erg lekker in een salade. Halfharde geitenkaas kun je in blokjes snijden en op de borrelplank of kaasplank presenteren, ook geitenkaas met kruiden leent zich hier perfect voor. Geitenkaas met honing of fruitsoorten zoals appel en peer is ook een goede combinatie. Voor de pittigere borrelplank kun je geroosterde paprika’s en cherrytomaatjes heerlijk combineren met verse geitenkaas. Steeds vaker zie je de geitenkaas ook terug in ovenschotel recepten.

Is geitenkaas gezond?

Geitenkaas past in een verantwoord voedingspatroon. Het bevat onder andere vitamine A, B1, B2, B6, B11 en D. Ook belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, kalium en fosfor zijn van nature aanwezig in geitenkaas. Verder is geitenkaas makkelijker te verteren dan kaas van koeienmerk. Dit komt omdat het eiwitprofiel van geitenmelk meer lijkt op die van moedermelk. Ook bevinden er minder vetbollen in geitenmelk. Zachte geitenkaas is hierdoor ook opgenomen in de schijf van Vijf.

Geitenkaas kopen bij jouw lokale Zuivelhoeve

Vind je het prettiger om eerst de kaas te proeven in één van onze Zuivelhoeve winkels. Onze ondernemers helpen je heel graag met het geven van advies. Kijk hier voor jouw dichtstbijzijnde Zuivelhoeve.