Filters tonen

Hollandse kaas

9 resultaten

|
Sorteer op:

Hollandse kaas: er is een reden waarom wij er zo bekend om staan. De hoge kwaliteit, de grote verscheidenheid en natuurlijk de overheerlijke smaak van onze kaas is ook zeker door een ringetje te halen.

Van jong tot oud

De smaak van een kaas ligt vaak aan de leeftijd van de kaas. Hoe langer hij rijpt, hoe voller de smaak. Een jonge kaas  rijpt bijvoorbeeld 1 tot 2 maanden in het pakhuis waardoor deze een zachte en smeuïge smaak krijgt. Aan de andere kant staat de overjarige kaas die wel 1,5 jaar wordt gerijpt. Hierdoor krijgt het een heerlijke, volle smaak. Daartussen kun je natuurlijk de Jong Belegen, Belegen, Extra Belegen en Oude kaas vinden. Allemaal kazen die op bepaalde momenten het beste tot hun recht komen!

35+, 48+ of 50+ ?

Ook het vetgehalte heeft invloed op de smaak. Hoe hoger het getal, hoe vetter de kaas! Onze Subliem kazen beginnen bij de 35%.  Deze kazen bevatten meer calcium en zijn ontzettend smakelijk. Zo kun je ook als je aan de lijn bent nog genieten van deze kaas.
De meeste kazen bij ons zijn 48+. Hiermee worden ze bestempeld met “volvet”. Dit betekent dat het vochtgehalte van de vaste stoffen – wat ongeveer 60% is van de kaas – uit 48% vet bestaat. Het plusje staat dan door de afwijking van dit vetgehalte in een jonge of oude kaas. Omdat een oude kaas droger is, heeft deze ook meer vaste stof en is deze net iets vetter. We hebben wel kansen met minder vet. Hou je echt van smaak, dan is de 50+ kaas iets voor jou. Met een volle, romige smaak is dit een traktatie voor op de boterham.

Net dat beetje extra

Soms heb je zin in een twist. Onze kazen zijn natuurlijk al heel lekker, maar door de toevoeging van kruiden kunnen ze nóg lekkerder worden. Kaas met brandnetel is ook een mooi alternatief voor iemand die de zoutconsumptie wil verminderen zonder een smaak te missen. Ook is de 5 kruiden kaas van Slob, gemaakt met knoflook, bieslook, paprika, selderij en ui, een lekkere kaas voor een bijzonder ontbijt.