Filters tonen

Franse kaas

18 resultaten

|
Sorteer op:

Franse kaas

Met liefst 18 verschillende varianten op voorraad, kan de Zuivelhoeve gerust stellen dat Franse kaas een belangrijk plekje verworven heeft in onze rijke collectie aan kazen. Monsieurs en mademoiselles houden zo van hun Franse kaas, omdat de kaas heerlijk smaakt in combinatie met een goed glas wijn of op een lekker stuk ‘baguette’. Franse kaas heeft vaak een wat gewaagdere smaak dan Nederlandse kaas, wat met name komt door de verschillende kruiden en diverse rijpingsprocessen.

Bij de Zuivelhoeve koop je de Franse kaas gemakkelijk online, waarna je jouw favoriete stuk ophaalt bij ons in de winkel. Dit doen we om de versgarantie blijvend te kunnen bieden, omdat er onderweg van alles kan gebeuren. Bestel hier een heerlijk stukje Franse kaas!

Welke zachte Franse kaas verkoopt de Zuivelhoeve?

Om het onderscheid in kazen goed te kunnen maken, behandelen we zachte Franse kaas apart van de hardere kaasvarianten. Franse zachte kaas is bijzonder romig van smaak en heeft een smeuïge structuur, die direct opvalt op het moment van doorsnijden. Franse zachte kaas is erg geliefd onder fijnproevers die ’s avonds graag een toastje beleggen, want kazen als brie en camembert proeven hier verrukkelijk op. Hieronder lichten we nog wat varianten uit die zacht aanvoelen:

  • Marcaire: het opeten van de korst is niet gangbaar bij alle kazen, maar bij Marcaire kan dit wel. De kaas kent de Vogezen als herkomst en is ondanks de zachte structuur net wat pittiger van smaak dan brie.
  • Bleu d’Auvergne: Bleu d’Auvergne betekent letterlijk ‘het blauw van Auvergne’. Auvergne is een regio in Frankrijk waar ze deze Franse zachte kaas uit de Roquefort familie maar wat graag in hun mond stoppen.
  • Munster: de Munster kaas komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar wordt tegenwoordig vooral in Frankrijk geproduceerd. De kaas heeft een sterkte geur waar je maar moeilijk omheen kunt en doet het goed na het avondmaal.

Harde Franse kaas van de Zuivelhoeve

Natuurlijk mag harde Franse kaas evenmin ontbreken in de Zuivelhoeve. In onderstaand overzicht beperken we ons tot de Morbier en Comté, aangezien dit de meest gangbare varianten van harde Franse kaas zijn:

  • Morbier: Morbier (spreek uit mor-bie-jee) is een klein dorp in Frankrijk, dat zijn naam ontleend heeft aan deze Franse kaas. Morbier wordt vaak gegeten op een stukje ‘baguette’. De gesmolten variant ervan smaakt ook goed op een ovenschotel of als topping bij het gourmetten.
  • Comté: comté is een typische bergkaas die vaak bij de lunch wordt gegeten. De smaak heeft wat weg van noten, waarmee deze kaas erg toegankelijk is om te eten.

Franse kaas kopen

Franse kaas kopen kan gemakkelijk bij de Zuivelhoeve. We bieden je de mogelijkheid om dit online te doen, maar wel vragen we je om de kaas op te halen in onze winkel. We vragen je dit, aangezien bepaalde kazen gebukt gaan onder te hoge temperaturen onderweg. Kom nu je Franse kaas kopen bij de Zuivelhoeve of vraag eerst om advies bij één van onze vestigingen!