Filters tonen

Engelse Kaas

3 resultaten

|
Sorteer op:

Engelse kaas

Engelse kaas is in Nederland vooral bekend vanwege de heerlijke Cheddarkazen die we in restaurants en winkels terugvinden. Naast de Cheddar kazen is de Blue Stilton ook een bekende Engelse kaas. Maar ook de Shropshire Blue en Bowland zijn fantastisch lekkere kazen. Dus ben je opzoek naar lekkere Engelse kaas? Kom dan langs bij een van onze Zuivelhoeve winkels of bestel online!

Cheddar

Cheddar is bekende halfharde handgemaakte Engelse kaas gemaakt op de boerderij. Ondanks dat er voor Cheddar gepasteuriseerde koeienmelk gebruikt wordt heeft hij een complexe, volle en rijke smaak. Deze Engelse kaas rijpt 9 tot 24 maanden tot hij glad, halfhard en een goudgele kleur heeft bereikt. Cheddar kaas wordt vaak gebruikt om te raspen over (oven)gerechten voor een pittige en krokante smaak. Ook wordt hij vaak gesmolten en op hamburgers gelegd. Al is de meeste kaas die wij terug vinden op een broodje hamburger van je favoriete fastfoodketen een imitatie kaas van de echte Engelse Cheddar kaas.

Blue Stilton

De Blue Stilton is een Engelse blauwader kaas en één van de bekendste blauwader kazen wereldwijd! Deze Engelse kaas gemaakt van verse koemelk is zacht van structuur en romig, pittig en bros van smaak. Tijdens de bereiding van de kaas wordt er penicillium roqueforti toegevoegd aan de kaas waar hij zijn mooie blauwe aderen aan dankt. Met speciale naalden worden er luchtkanalen in de kaas gemaakt waardoor de blauwe schimmels goed hun werk kunnen doen. Deze brokkelige Engelse kaas rijpt ongeveer een halfjaar wanneer hij klaar is voor consumptie. In de december maand wordt bij de Zuivelhoeve Blue Stilton gedrenkt in Port. Erg lekker voor op de borrelplank tijdens de kerstdagen!

Shropshire Blue

De Shropshire Blue is een pittige Engelse kaas. Van oorsprong komt hij uit Schotland, maar later is hij verhuist naar de regio waar ook de Blue Stilton kazen worden geproduceerd. De Shropshire Blue kenmerkt zich door zijn mooie oranje kleur en stevige structuur. De smaak is sterk en scherp met een pittig aroma. Deze Engelse kaas draagt de titel ‘Best English Cheese’ en ‘Best Blue Cheese’. De Shropshire Blue is een lekkere delicatesse voor op een kaasplankje, maar past ook perfect in een lekkere salade.

Bowland

Bowland is een Engelse kaas die over het algemeen wat minder bekend is, maar zeker niet minder lekker! De bowland is een bijzonder kaasje met appel, kaneel en krenten. Hij heeft zijn naam te danken aan het Engelse natuurgebied Forest of Bowland waar hij gemaakt wordt. De smaak van bowland is een mooie combinatie van zoet en hartig. Het is een echte eyecatcher op je borrel- of kaasplank. Door de zoete smaak is bowland kaas ook een mooie aanvulling als tegenhanger op diverse andere kazen.

Loopt het water je in de mond van deze lekkere Engelse kazen? Ga dan snel naar een van onze Zuivelhoeve winkels of bestel op onze webshop!