Filters tonen

Duitse Kaas

2 resultaten

|
Sorteer op:

Duitse kaas

Duitse kaas heeft veel weg van de kaas die wij in Nederland kennen. Maar in het zuiden van Duitsland lijkt de Duitse kaas meer op Franse kaas. Duitse kaas wordt voornamelijk gemaakt van koemelk. Maar ook geitenkaas wordt in Duitsland veel gemaakt. De meeste Duitse kaas wordt gemaakt volgens oeroude streekrecepten waardoor de kazen al jaren in de smaakvallen. Ook bij Zuivelhoeve verkopen wij kazen uit Duitsland!

Antons Rooie Liefje

Antons rooie liefje is een Duitse kaas. Deze Duitse kaas is een roodflora kaasje gemaakt door kaasmaker Anton Holzinger. Hij ontwikkelde een prachtig roodbacterie kaasje, met de naam ‘Antons rote liebe’ wat verwijst naar zijn roodharige dochter. Voor dit biologische Duitse kaasje wordt uitsluitend biologische alpenmelk gebruikt, waar room aan toe wordt gevoegd. Door de toevoeging van room ontstaat een heerlijk zacht, romig en lekker pikant kaasje. Erg lekker op een kaasplankje of op een stokbroodje.

Montagnolo

De Montagnolo is een Duitse kaas. Deze laas is een zachte kaasspecialiteit met uitzonderlijk romig zuivel met aders van blauwculturen. Samen zorgt dat voor een unieke smaakbelevenis. De smaak wordt intenser naarmate de kaas langer rijpt. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Deze kaas wordt gemaakt in Kazerij Champignon in Lauben/Allgäu. Zijn rijping temperatuur is laag waardoor hij aromatisch consistent is en een kruidig smaak terugkrijgt. De Montagnolo is verkrijgbaar in 2 verschillende varianten, een met grijze korst en een met witte korst. De pikante Montagnolo heeft de Supreme Champion Award gewonnen tijdens de International Cheese Awards in 2013.

Duitse tradities

In Duitsland wordt alles grondig aangepakt, dus ook het maken van Duitse kaas. JE zult geen half werk tegen komen of kazen die het niet redden. Als de Duitsers kaas maken, dan doen ze het ook goed. Ze hebben een lange traditie, maar er worden ook steeds nieuwe kazen ontwikkeld. In die nieuwe kazen proef je natuurlijk wel de traditie van de Duitse kaas. De kaas is heerlijk vol van smaak van lekker zacht tot heel pittig.