Filters tonen

Buitenlandse verse kaas

5 resultaten

|
Sorteer op:

Lang leve de versnelde logistiek: daardoor kunnen wij anno 21e eeuw ook nog altijd genieten van verse kazen uit het buitenland. Deze kazen mag je ook zeker niet missen.

Van bekend…

Feta vinden we steeds vaker terug op menukaarten in Nederland. Waarom? Omdat hij natuurlijk ontzettend lekker is. Door de 80% schapenmelk en 20% geitenmelk krijgt het haar unieke smaak. Het is echt een smaakmaker in salades. Lekker te combineren met onze ZH Olijfolie of balsamico.
Ook de Mozzarella is geliefd. Door de buffelmelk krijgt deze kaas een volle & zachte smaak. Heerlijk op toast met tomaten & basilicum of met een plakje prosciutto.

…Tot uniek

De Burrata is eigenlijk minstens net zo lekker als de voorgenoemde Mozzarella. Door de toevoeging van room in de mozzarella wordt deze nog romiger. Lekker in een salade met nectarines en pistachenoten.
Ook kun je een goede indruk achterlaten met de St. Julien Nootmix op de kaasplank. Deze Franse smeltkaas is mild van smaak en aangevuld met een heerlijke notenmix. Deze gaat heerlijk samen met een lekker lichtblond biertje.
Halloumi is een echte grillkaas. Deze ongerijpte kaas uit Cyprus is gemaakt van een combinatie koeienmelk, geitenmelk en schapenmelk. Deze kaas loopt niet uit en is daarom geliefd als vleesvervanger. Een heerlijk recept is de Halloumi burger met avocado. De burger kun je dus vervangen met 2 dikke plakken halloumi. Je kunt de Halloumi dan ook altijd nog heerlijk op smaak brengen tijdens het bakken met jouw lievelingskruiden. De avocado geeft deze burger dan een zachte nasmaak.