Filters tonen

Rode korstkaas

6 resultaten

|
Sorteer op:

Rode korstkaas is een blikvanger in iedere kaaswinkel of op het kaasplankje. De kaas krijgt deze prachtige kleur doordat deze kaas na het kaasproces wordt ingesmeerd met de bacterie Linens – daarom heet deze kaas soms ook Roodbacterie. Hiervoor worden de kazen gewassen of besproeid met wijn, bier of pekelwater. Resultaat: een heerlijke romige kaas.

Zacht & Romig

Hou jij van een boterzachte kaas? Dan is de Munster kaas jouw match! Deze Franse kaas is eeuwen geleden al gemaakt door monniken in het Münsterdal en wordt hedendaags nog steeds minimaal 21 dagen gerijpt. De zoet-hartige smaak in combinatie met pittige kruiden maakt dit een ideaal beleg op een stokbroodje. Ook Antons Rooie Liefje is het proberen zeker waard. Er wordt namelijk nog extra room toegevoegd tijdens het productieproces. De originele naam “Antons Rote Liebe” verwijst naar de roodharige dochter van de kaasmaker Anton Holzinger. Een kaas met veel liefde dus!

Pikant

De meest bekende rode korstkaas is wellicht de Époisses kaas. Door de unieke look is dit al een blikvanger, maar ook zeker een sfeermaker.
Zeg je pikant, dan zeg je Taleggio. De Italiaanse kaas is zacht van structuur, maar vol & pittig in smaak! Daardoor is die niet alleen lekker op een kaasplankje, maar ook gesmolten in de risotto. Je kunt zelfs kiezen tussen de originele of een andere versie met een hint van truffel.
De Chimay Poteaupré is een Belgisch trappistenkaasje. Door de pittige smaak en zachte structuur is het een heerlijk kaasje voor bij een trappistenbiertje.
Van eigen bodem komt de Le Petit Doruvael. Het klinkt niet heel Nederlands, maar deze kaas wordt echt gemaakt in Montfoort waarbij die is verkozen tot beste streekproduct 2004.

 

Mild

Zit je er liever tussenin? Dan zijn deze milde rode korstkazen een goede keus. De Chaumes uit Zuid-Frankrijk wordt meermaals gewassen in pekelwater waardoor het een goudgele/oranje kleur krijgt. Erg lekker met een glas Chardonnay