Filters tonen

Rochebaron

Enig resultaat

|
Sorteer op:

Rochebaron is een zachte blauwaderkaas afkomstig uit de Auvergne. Deze Franse blauwaderkaas is al eeuwenoud, maar nog steeds erg geliefd. Rochebaron wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Hier worden blauwschimmelculturen aan toegevoegd, waardoor blauwschimmelplekken in de kaas ontstaan. De rochebaron rijpt drie weken. Na die drie weken wordt de kaas ingewreven met houtskool as. Dit stopt de ontwikkeling van blauwaders en zorgt ervoor dat de kaas wat minder zuur wordt. Door het gebruik van houtskool as krijgt de rochebaron een opvallende grijze korst. Deze korst kan gewoon gegeten worden.

Smaak

Rochebaron is romig en mild pittig van smaak. Daardoor is rochebaron ook erg geschikt voor de beginnende kaaseter. Rochebaron is een goede keuze voor de kaasplank. Heerlijk in combinatie met een goede rode wijn zoals pomerol. Rochebaron is ook erg geschikt voor gerechten. Probeer eens gevulde portobello’s met spinazie en rochebaron of voeg rochebaron toe aan je (groente)soep voor een rijke smaak.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Wij hebben een ruim assortiment aan blauwaderkazen. Van mild tot pittig, voor ieder wat wils. Neem een kijkje in één van onze winkels, onze ondernemers adviseren je graag!