Filters tonen

Munster

Enig resultaat

|
Sorteer op:

Munster kaas is afkomstig uit Elzas-Lotharingen in Frankrijk. De naam Munster is afgeleid van het Latijnse woord Monasterium, wat klooster betekent. Eeuwen geleden maakten de monniken deze kaas al in het Münsterdal. Munster kaas behoort tot de familie rodekorstkazen. Munster kaas wordt gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde melk en rijpt minimaal 21 dagen in speciale rijpingskelders of -cellen. In deze periode wordt de Munster kaas elke twee dagen gewassen in een pekeloplossing en gekeerd. Dit zorgt ervoor dat er een mooie, zachte rode korst ontstaat. Hoe rijper de kaas, hoe donkerder en plakkeriger de korst.

Munster AOP

Sinds 1969 heeft Munster het oude Franse AOC predicaat en sinds 1996 heeft Munster kaas ook een beschermde oorsprongsbenaming. Deze keurmerken staan garant voor de kwaliteit en stellen eisen aan de melk die gebruikt wordt, het gebied waar de kaas geproduceerd wordt, de productiewijze, de rijpingstijd en de kwaliteitscontrole. Kwaliteit staat dus nog altijd hoog in het vaandel!

Smaak

Munster kaas ruikt sterk en heeft een zachte, ietwat vochtige oranje korst. De korst is eetbaar. De smaak van Munster kaas is zoet-hartig, kruidig pittig en intens. Munster kaas is heerlijk op een stokbroodje en siert je kaasplank, maar is ook erg geschikt om te verwerken in gerechten. Bijvoorbeeld in een quiche, op flammkuchen of in een ovenschotel.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Ben je overtuigd van dit heerlijke stukje Franse ambacht en wil je Munster kaas kopen? Of laat je je liever adviseren? Onze ondernemers helpen je graag! Kijk op onze website voor de dichtstbijzijnde Zuivelhoeve.