Filters tonen

Deense kaas

Enig resultaat

|
Sorteer op:

Deense kaas

Al staat Denemarken niet bekend om haar Deense kaas. Maar toch vind je hier bijzonder lekker Deense kazen. Zoals de Danablu, een lekkere blauwschimmelkaas uit Denemarken of de Korenbloem Blauw. Deze lekkere Deense kazen vind je dan ook bij de Zuivelhoeve bij jou in de buurt!

Korenbloem Blauw

De Deense kaas Korenbloem Blauw is een verrukkelijke blauwaderkaas afkomstig uit Denemarken die al jaren lang bij de Zuivelhoeve in de schappen ligt! De kaas wordt gemaakt in het noorden van Jutland en tijdens het bereidingsproces wordt er gebruikgemaakt van koemelk. De koemelk zorgt ervoor dat de kaas romig en stevig is en de kaas een volle smaak heeft.

De Korenbloem blauw wordt ,omdat hij een lekkere volle smaak heeft door zijn blauwaders, vaak gebruikt in een kaassaus. Maar ook is de kaas goed te gebruiken voor de fondue, zo geef jij een Deense kaas fondue! Daarnaast is de Korenbloem blauw ook gemakkelijk en lekker om op te eten op een stokbroodje.

Danablu

De Deense kaas Danablu is net als de Korenbloem Blauw ook een Deense blauwaderkaas. De bereidingswijze van de Danablu lijkt veel op die van de Roquefort. Dit komt omdat de Danablu ligt gekopieerd is van de Roquefort alleen wordt in tegenstelling tot de roquefort de Danablu bereid met Koemelk. Door een hoog vetgehalte heeft de Danablu een lekkere volle romige smaak en een bijzondere pittige smaak. Het zuivel dat gebruikt wordt voor de Danablu is geperst en kruimelig en wordt gedurende het rijpen steeds blauwer. Het geheim achter de deze mooie blauwaderskaas is de gehomogeniseerde room en bijzondere schimmelcultuur. De Kaaspionier Hanne Nielsen heeft de Roquefort gekopieerd met koemelk, en die kaas is later door Marius Boel doorgezet tot de productie van de Deense versie. Zo is de Danablu dan ook ontstaan.

Danablu heeft een oorsprong benaming zodat het hedendaags alleen nog maar in Denemarken geproduceerd mag worden. Deze Deense kaas heeft een intense romigheid met uitgesproken pikante tinten. Door zijn uitgesproken karakter is de Danablu perfect voor op een kaasplateau, maar ook als smeltkaas voor diverse culinaire toepassingen!

Borrelplank van Deense kaas

Om het een keer net wat anders aan te pakken kun je er eens voor kiezen om een Deense borrelplank in elkaar te zetten. Deze kun je dan vullen met lekkere Deense producten waaronder de Deense kaas van de Zuivelhoeve. Kies voor de Korenbloem Blauw of voor de Danablu. Daarnaast kun je je plank nog aanvullen met roggebrood. Dit wordt vaak geconsumeerd in Denemarken. Maar ook andere broden zoals smörrebröd kun je gebruiken. Als toevoeging kun je eieren koken en deze bij op de borrelplank voorschotelen met garnalen en haring.