Filters tonen

Kaas voor kaasfondue

8 resultaten

|
Sorteer op:

Fondue: er is een reden waarom dat woord in bijna alle talen hetzelfde is: het is een heerlijke bereidingswijze die met kazen van herre en verre gemaakt kunnen worden.  Geef jouw fondue-avond daarom een speciaal teintje met de lekkerste kazen van buitenlandse bodem.

Appenzeller

Deze pittige kaas uit Zwitserland wordt gemaakt van de rauwe melk van koeien die grazen in groene Zwitserse bergweiden. Dit geeft het een lekkere pittige smaak. Hierdoor is het een echte must-have voor een fondue-avond. Doordat er geen kleurstoffen of andere toevoegingen in zijn verwerkt is deze kaas puur natuur. Dit maakt hem natuurlijk juist zo lekker.

Comté

De Comté wordt al ruim 800 jaar gemaakt en behoort tot de meest gegeten kaas in Frankrijk. Naast het keurmerk dat de Fransen dit al eten, heeft deze kaas wel degelijk een AOC-kenmerk sinds 1958. Hierdoor voldoet de Comté aan de allerhoogste eisen. Zo moeten koeien minimaal 1 hectare ruimte hebben per koe en moet de melk binnen 24 uur na het melken verwerkt worden in de kaas. Hierna begint de rijping van 18 tot 24 maanden. Erg lekker met een witte wijn uit dezelfde Jura-regio.

Gruyère

Nog een Zwitserse klassieker is de Gruyère. Deze wordt gemaakt in de Zwitserse stad Gruyères en valt onder het AOP-keurmerk, waardoor de bereiding weer aan strenge eisen moet voldoen. De zoete smaak van deze kaas valt ontzettend lekker samen met de zoute bijsmaak. De romige notensmaak maakt dit een heuse fondue-favoriet. Erg lekker met gekaramelliseerde sjalotjes en een Cabernet Sauvignon.