Filters tonen

Buitenlandse seizoenskaas

2 resultaten

|
Sorteer op:

Graskaas, zomermelange… Voor sommige kazen is er een bepaald seizoen die perfect voldoet aan de smaak. Naast de genoemde Nederlandse kazen, bestaan deze ook als buitenlandse kazen.

Buitenlandse kaas Herfst & Winter

Wat is nu lekkerder dan fondue terwijl het buiten kouder wordt? Snijd wat stukjes stokbrood af, grill je lievelingsgroenten en maak een koele herfst- of winterdag compleet met een heerlijke melange van verschillende kazen. Voor een op en top wintergevoel zijn de Zwitserse kazen ontzettend lekker. Probeer bijvoorbeeld eens de Gruyére en de Emmentaler samen. Deze kun je vers geraspt afhalen bij een winkel in de buurt, of natuurlijk kant-en-klaar kopen. Ook lekker met een klein stukje Appenzeller.

Buitenlandse kaas Lente & Zomer

Het verse gras in de lente is van echt topkwaliteit. Door die goede melk wordt de kaas ook nóg romiger. De topkazen in de lente zijn dan ook zonder verassing de erg romige kazen zoals de Camembert, Brie de Meaux en de Munster kaas.

Gorgonzola is een voorbeeldkaas voor de zomer. Deze Italiaanse kaas gaat hand-in-hand met verschillende zomersalades met frambozen, noten en basilicum, maar is natuurlijk ook los een favoriet voor de zomer! Gorgonzola dolce is mild van smaak, en daarom ook erg geschikt voor het gebruik in soepen en (pasta)sauzen. De gorgonzola dolce is een heerlijke aanvulling op je kaasplankje. Gorgonzola dolce is goed smeerbaar en wordt daarom ook veel gebruikt voor op broodjes. Wij voegen wat Prosecco toe aan de Gorgonzola, waardoor een zacht, romige en frisse blauwader kaas ontstaat. Een unieke combinatie die het zomergevoel echt aanzet. Andere goede zomerkazen zijn de Epoisses en de Roquefort. Omdat deze kazen uit de berggebieden komen, is de hoge kwaliteit van het gras in de zomer een absolute knaller.

Nieuwsbrief