Filters tonen

Buitenlandse Geit- en Schapenkaas

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geit- of schapenkaas is al een bijzonder iets, maar deze buitenlandse kazen zijn bijzonder lekker!
Er is een reden waarom deze verre kazen toch hier worden gekocht. De unieke smaak is de overtocht zeker waard geweest.

 

Belgische Geitenkaas

België staat er misschien niet wereldwijd om bekend, maar de Belgen zijn meesters in het maken van geitenkazen. Onze Chevre-lijn zijn heerlijke, ronde geitenkaasjes, bereid met 100% geitenkaas. Deze geitenkaas komt in verschillende versies. Zo is er de verse geitenkaas, gerijpte geitenkaas en zelfs geitenkaas met een klein beetje honing. Deze geitenkazen zijn heerlijk te combineren met een salade met noten. Ook kun je de rol in plakjes snijden en hier spek overheen doen. Een paar minuutjes in de oven en je hebt een heerlijke snack klaarstaan! De Merlijn Chevre is er dan eentje met een eetbare korst.

Franse Geitenkaas

Ook in Frankrijk weten ze de geitenkaas zo te maken dat hij ook in Nederland op vele bordjes komt te liggen. De Chrevre Florette combineert bijvoorbeeld de klassieke brie met heerlijke gepasteuriseerde geitenmelk. De eetbare korst is lekker zacht waardoor de romige smaak van de brie heerlijk uitkomt.
De Crottin de Chavignol is dan een klein geitenkaasje uit het Franse dorpje – je raadt het niet – Chavignol. Dit kleine kaasje van rauwe geitenmelk rijp circa twee weken in een vochtige kelder. Wat dit doet met de kaas? Het krijgt een pittige en ziltige smaak. Perfect voor op een stokbroodje!

Spaanse Geitenkaas

De Monte Enebro is een bijzondere geitenkaas. Jaarlijks worden er hier maar 7000 van gemaakt. Dit gepasteuriseerde kaasje wordt handgemaakt door de kaasmaker Rafael Baez en zijn dochter Paloma. Daarna wordt dit nog door een Roguefort-mengsel gerold. Hierdoor krijgt de kaas zo’n bijzonder uiterlijk en heerlijke smaak. Na 21 dagen rijpen kan de kaas de verkoop in. De frispikante smaak gaat erg lekker samen met een zoete wijn.