Filters tonen

Blue Stilton

2 resultaten

|
Sorteer op:

De blue stilton is een Engelse blauwaderkaas. De blue stilton is één van de meest bekende blauwaderkazen wereldwijd. De blue stilton wordt al sinds de zeventiende eeuw in Midden-Engeland geproduceerd. Nog steeds wordt de blue stilton gemaakt in de Engelse regio’s Leicestershire, Nottinghamshire en Derbyshire.

Blue stilton smaak

Blue stilton wordt gemaakt van verse koemelk. Aan de wrongel wordt penicillium roqueforti toegevoegd, dit is de schimmel die zorgt voor de blauwe aders en smaak van de kaas. Vervolgens worden er luchtkanalen in de blue stilton gemaakt met speciale naalden. Dit zorgt ervoor dat de blauwschimmels hun werk goed kunnen doen. De kaas rijpt ongeveer een half jaar, waarna hij klaar is voor consumptie. Bij een goede blue stilton lopen de aders door tot in de korst van de kaas. De blue stilton is zacht van structuur en smelt op de tong. De smaak van blue stilton kaas is romig, pittig en bros.

Blue stilton combineren

De combinatie van blue stilton kaas met port is een erg bekende. Blue stilton heeft een sterke smaak, daardoor combineert hij ook erg goed met een zoete tegenhanger. Denk bijvoorbeeld aan peer, appel of honing. Daarnaast is blue stilton kaas ook erg geschikt om in verschillende gerechten te verwerken. Bijvoorbeeld in een salade met peer, bij rundvlees of als toevoeging aan een soep.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Benieuwd naar ons assortiment bijzondere buitenlandse kazen? Breng een bezoek aan één van onze Zuivelhoeve winkels of neem een kijkje in onze webshop!