Filters tonen

Brokkelkaas

Enig resultaat

|
Sorteer op:

Bij Zuivelhoeve zijn wij dol op lekkere kaas en brokkelkaas hoort daar wat ons betreft echt bij. Brokkelkaas is een heerlijke oude kaas, geschikt voor de echte kaasliefhebber. Eén van onze favorieten van Hollandse bodem! Veelzijdig in gebruik en pittig en pikant van smaak.

Brokkelkaas smaak

Brokkelkaas is één van de langst rijpende kazen. De brokkelkaas ligt 2 tot 5 jaar te rijpen op houten planken in het pakhuis. Wanneer een kaas ouder wordt, verliest hij vocht en wordt hij droger. Het vochtverlies zorgt ervoor dat de kaas nog sterker gaat smaken. Door de lange rijpingstijd heeft de brokkelkaas een pittige en pikante smaak. Het zout in de kaas gaat tijdens de rijping uitkristalliseren, waardoor je in brokkelkaas vaak de zoutkristallen ziet zitten. De brokkelkaas is hard van structuur en ‘brokkelt’ bij het snijden, vandaar ook de naam.

Brokkelkaas combineren

Brokkelkaas past erg goed op een kaasplank, met een goede mosterd of kaasdip. Haal de kaas een uurtje voor consumptie uit de koelkast, zo komt de smaak het best tot zijn recht. Brokkelkaas is echt de held van het borrelmoment. Combineer het met een glas Bordeaux, Piemonte of een heerlijke port. Brokkelkaas combineert ook erg goed met donker bier, zoals bijvoorbeeld de Affligem dubbel.

Jouw lokale Zuivelhoeve

Bij jouw lokale Zuivelhoeve vind je allerlei soorten kaas, van jong tot overjarig en van Nederlands tot buitenlands. Neem een kijkje in één van onze winkels of op onze webshop.