Filters tonen

Belgische Kaas

6 resultaten

|
Sorteer op:

Belgische kaas

Belgische kaas is er in allerlei verschillende soorten en smaken. Onze onderburen zijn nog niet eens zo gek als het om kazen gaat. Bij onze Zuivelhoeve winkels verkopen wij verschillende soorten Belgische kaas. Voor iemand die van het randje houd is de Merlijn Chevre een lekkere Belgische kaas. Of als je meer zin hebt aan een Belgische abdij kaas voor op je bammetje, kies je voor de St. Bernardus.

Merlijn Chevre

De Merlijn Chevre is een zachte Belgische kaas. De kaas is gemaakt van gepasteuriseerde pure geitenmelk en heeft een milde, intens zuivere frisse smaak met een romige rand en een zweem van paddenstoelen. Heerlijk als aanvulling voor op een borrelplank voor de echte liefhebber.

Chimay Poteaupré

De Chimay Poteaupré is een Belgische kaas gemaakt van koeienmelk. Wat hem zo bijzonder maakt is dat het een trappistenkaasje is dat gemaakt wordt sinds 2007 in de abdij van Scourmont waar de lekkerste trappistenkazen en -bieren worden gemaakt. Deze Belgische trappisten kaas is smeuïg en zacht van structuur, met een pittige smaak. Chimay Poteaupré combineert heerlijk met een Belgisch trappistenbiertje.

Brugse Blomme

De Brugse Blomme is een Belgische kaas bereid met gepasteuriseerde koeienmelk. De kaas wordt kort gerijpt in vochtige kelders waardoor de korst een kenmerkende structuur krijgt. De Brugse blomme is lekker romig en zacht van structuur, met een licht pikante smaak door zijn eetbare korst. Erg lekker op een stokbroodje of toastje. De Brugse blomme is ook lekkere als laagje op gegrilde oesters uit de oven.

St. Bernardus

De St. Bernardus is een halfharde abdijkaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Deze Belgische kaas wordt op authentieke wijze in Vlaamse kloosters gemaakt. De St. Bernardus rijpt minimaal 6 weken in de vochtige kelders van het klooster wat zorgt voor een volle, zachte en romige smaak. Een echt ambachtelijk kaasje, en dat proef je! Deze abdijkaas doet het goed op een borrelplank of aan blokjes bij een trappistenbiertje of andere speciaal biertjes.

Chevre Buche

De Chevre Buche is een heerlijke verse geitenkaas in de vorm van een rol. Voor de bereiding van de Chevre Buche wordt alleen pure geitenmelk gebruikt. Hierdoor krijgt de kaas een volle en milde smaak. Erg lekker om te verwerken in salades in combinatie met noten of in een ovengerecht. Bij de Zuivelhoeve hebben wij ook een gerijpte Chevre Buche. Deze is pikanter van smaak en heeft een mooi korstje door de rijping. Deze kaas is erg goed te verwerken om gerechten te gratineren. Daarnaast hebben wij ook nog de Chevre Buche met honing. Deze is mild van smaak en licht zoet door de toevoeging van honing.