Een stuk stokbrood in gesmolten kaas dippen? Als je het ons vraagt dan klinkt het als muziek in de oren. Bekijk hier onze variant van gesmolten Vacherin Mont d’Or uit de oven.
Ingrediënten
Vacherin Mont d'Or
Takjes rozemarijn en/of tijm
1 teentje knoflook
Flinke scheut droge witte wijn
Stokbrood
Jouw favoriete groenten
Ovenschaaltje of aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden en verwijder de eventuele plastic verpakking om het spanen doosje.
Maak in de korst een paar inkepingen met een mes. Steek de takjes rozemarijn en/of tijm en de in partjes gesneden knoflook in de inkepingen. Schenk er daarna een scheut droge wijn over.
Wikkel aluminiumfolie om het spanen doosje en plaats het ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven tot de kaas helemaal zacht is gesmolten en de bovenkant licht goudbruin kleurt.